Město ocenilo své sportovní naděje

Od roku 2005 uděluje statutární město Hradec Králové titul Naděje královéhradeckého sportu za mimořádné sportovní výsledky dětí a mládeže do osmnácti let. Během včerejšího slavnostního večera, který se konal v hradecké filharmonii, bylo za své úspěchy v loňském roce oceněno sedmnáct jednotlivců a pět kolektivů. Roli patrona patnáctého ročníku ankety přijal Lukáš Hodboď, atlet a běžec, který byl v minulosti také oceněn titulem Naděje královéhradeckého sportu.

„V Hradci Králové jsme jedineční mimo jiné tím, že zde máme velkou různorodost sportů. Opět jsme se snažili pokrýt tuto škálu a ocenit co nejvíce mladých talentů. Mezi kolektivy jsme kromě nejrozšířenějšího fotbalu a hokeje, ocenili také týmy basketbalistek, karate a taekwonda. Všem oceněným sportovcům, jejich trenérům, kmenovým organizacím a také jejich rodičům patří veliký dík za vytváření příkladů pro ostatní mládež a vzornou reprezentaci,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Během včerejšího slavnostního večera v hradecké filharmonii bylo oceněno sedmnáct sportovců a pět sportovních kolektivů. V doprovodném programu se představila řada úspěšných sportovních organizací z Hradce Králové.
Za kolektivní sport byli oceněni fotbalisté z FC Hradec Králové (mladší žáci), hokejisté z Mountfield HK (dorost), karatistky z SK Karate Spartak Hradec Králové (juniorky), basketbalistky z TJ Sokol Hradec Králové (žákyně U14) a taekwondisté také z TJ Sokol Hradec Králové (kadeti). 
V kategorii jednotlivců byli titulem Naděje královéhradeckého sportu oceněni: Jakub Bělík za vynikající atletické výkony, judisté Viktorie Drahošová a Zdeněk Venclů, vodní slalomář Matyáš Drábek, rychlostní kanoista Filip Truhlář, plavkyně Sabina Zimová, fotbalista Filip Firbacher, hokejista Jakub Naar, vytrvalostní běžkyně Sofie Erbsová, orientační běžci Jakub Chaloupský a Adéla Vandasová, zápasník Andrej Lysenko, reprezentant taekwonda Jan Hypský, karatistka Adina Matoulková, za karate – kyokushin Daniel Pošík a Olexandr Travianko a reprezentantka královského sportu šachy Lada Zelbová. 
Úspěchy a sportovní výsledky sportovců a kolektivů v kategoriích mládeže do osmnácti let město Hradec Králové oceňuje každoročně. Konkrétní jména oceněných navrhuje výběrová komise složená ze zástupců města, Královéhradecké unie sportu a sportovních novinářů z regionu. Tento návrh následně sportovní komise rady města projedná a doporučí ke schválení radě a zastupitelstvu města Hradec Králové.