Vydejte se na Velikonoce s párou do ČD Muzea v Lužné u Rakovníka

Vychutnejte si Velikonoce s pořádnou dávkou železniční nostalgie a vydejte se do Lužné u Rakovníka.

V pátek a v sobotu 19. a 20. 4. 2019 se můžete svézt z Lužné historickým vlakem taženým parní lokomotivou Všudybylkou, který pojede přes Řevničov a Nové Strašení do Stochova a zpět.

Železniční muzeum v Lužné u Rakovníka

Pokud 19. a 20. dubna zavítáte do železničního muzea ČD v Lužné u Rakovníka, můžete si nejen prohlédnout zajímavé vnitřní i venkovní expozice, ale také se svézt parní vlakem.



Historický vlak, v jehož čele pojede parní lokomotiva Všudybylka, odjíždí z Lužné v 11:04 hod. a přes Řevničov a Nové Strašecí dorazí do Stochova v 11:47 hod. Na zpáteční jízdu po stejné trase pojede ze Stochova ve 13:16 hod. a do Lužné s ním přijedete minutu před druhou hodinou odpolední. Během zastávky parního vlaku ve Stochově si můžete prohlédnout na nádraží Prezidentský salonek.

 

ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka je otevřené po celé svátky od 9:30 do 17:00 hod. V pátek a v sobotu se konají jízdy úzkorozchodnou parní lokomotivou č. 21 a v provozu je také modelové kolejiště.

Jízdní řád parního vlaku (19. a 20. dubna 2019)

Tam Stanice Zpět
11:04 Lužná u Rakovníka 13:59
11:23 Řevničov 13:45
11:33 Nové Strašecí 13:31
11:47 Stochov 13:16

Jízdné:

 

    jednosměrné Lužná u Rakovníka – Stochov (nebo zpět) 100 Kč

    děti 6 až 15 let 80 Kč

    děti do 6 let zdarma (bez nároku na místo k sezení)

    přeprava kola a kočárků ve zvláštním voze zdarma

 

V parním vlaku neplatí žádné slevy ani jízdní výhody.

 

Plakát

Velikonoce v Železničním muzeu 2019

 

Informace

 

 

Další informace  naleznete ZDE:

 

Muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka

ČD Muzeum Lužná u Rakovníka Areál muzea je umístěn u železniční stanice Lužná u Rakovníka, v nádherné přírodě na okraji křivoklátských lesů. Ve zdejších sbírkách jsou k vidění jak parní lokomotivy různých kategorií a z různých období, tak i historické motorové lokomotivy, motorové vozy či ukázky technických zařízení na železnici. Pravidelně se zde také konají jízdy nostalgických vlaků, díky nimž můžete minulost drah nejen vidět, ale na vlastní kůži zažít. Vydejte se tedy do Lužné a užijte si příjemný den s nádechem dob dávno i nedávno minulých.

http://www.cdmuzeum.cz