Zběsile ujížděl, nakonec byl zadržen u policejní školy

Dvaatřicetiletý muž z Chebu měl v úterý 31. května letošního roku řídit osobní automobil značky Seat. Poblíž Citic na Sokolovsku měl projet kolem hlídky sokolovských dopravních policistů, kteří se rozhodli osobní vozidlo předepsaným způsobem zastavit.

Následně byl policisty vyzván k zastavení vozidla výstražným zvukovým a světelným znamením s nápisem STŮJ.

Poté měl řidič osobního automobilu začít policistům ujíždět směrem do centra Sokolova. Během zběsilé jízdy měl předjíždět jiné vozidlo na přechodu pro chodce, nerespektovat několik dopravních značek, při projíždění kruhovým objezdem měl jet v protisměru a ohrožovat tak jiné účastníky silničního provozu.

Po několika minutách měl vyjet ze Sokolova a pokračovat směrem na Vřesovou.

Pronásledovaný policejní hlídkou z dopravního inspektorátu se měl následně otočit a jet zpět směrem do Sokolova. V ulici Křižova měl přední částí vozidla narazit do pevného sloupku na konci slepé pozemní komunikace. Poté měl vjet s automobilem na chodník a následně narazit do oplocení pozemku. Dvaatřicetiletý řidič na nic nečekal, opustil automobil a začal před policisty utíkat. Paradoxně vběhl do areálu Střední policejní školy v Sokolově, kde byl okamžitě za použití donucovacích prostředků zadržen zasahujícími policisty.

Zadržený dvaatřicetiletý muž se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látky THC a amphetamine/methamphetamine. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Následně byl dvaatřicetiletý muž převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vzhledem k tomu, že během zběsilé jízdy ohrožoval dvaatřicetiletý muž ostatní účastníky silničního provozu, tak může dojít k rozšíření jeho obvinění o trestný čin obecného ohrožení.

Sokolovští dopravní policisté zároveň žádají účastníky silničního provozu, kteří byli ohroženi při zběsilé jízdě dvaatřicetiletého muže, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158.

Informace k tomuto případu, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení.

zdroj : Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje