Veslaři Vraštil a Šimánek obsadili na dvojskifu LV na mistrovství Evropy čtvrté místo, Synek s Podrazilem neuspěli a jako posádka spolu končí

Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek se v Itálii poprvé v kariéře probojovali do finále ME a nakonec získali „bramborovou“ medaili a postarali se tak ve Varese o nejlepší český výsledek na šampionátu.

 

Na čtvrtém místě se drželi od prvního mezičasu na 500 metrech až do cíle, za třetími Stefanem Oppem a Pietrem Rutou zaostali o více než čtyři sekundy. Z vítězství se radovali Irové Fintan McCarthy a Paul O’Donovan.

 

B finalisté

Druhé místo ve finále B obsadily Pavlína Flamíková a Anna Šantrůčková na dvojce bez kormidelnice,

Posádka čtyřky párové Filip Zima, Jan Potůček, Tomáš Šišma, Jan Fleissner si ve finále B mistrovství Evropy dojela dobré 9. místo a skalp olympijského vítěze Olafa Tufteho.

Třetí ve finále C

Při své premiéře na skifu „těžkých vah“ bere Honza Cincibuch 15. místo v Evropě.

Synek s Podrazilem skončili v poli poražených

Ondřej Synek a Jakub Podrazil obsadili při svém premiérovém startu na dvojskifu na mistrovství Evropy páté místo ve finále B a celkově tak skončili jedenáctí.

Do semifinále postoupili až přes opravy, následně neprošli do finále a výsledkově se jim nevydařila ani jízda o 7. místo, ve které si vyměnili pozice na lodi.

Do Tokia pojede Synek na skifu

 

Reprezentanti Dukly Praha v italském Varese nenaplnili medailové ambice a po šampionátu padlo rozhodnutí, že posádka v tomto složení nebude dále pokračovat. Ondřej Synek se tak vrátí na skif, na němž se bude připravovat na závody Světového poháru a letní olympiádu.

„Mistrovství Evropy byl náš první test, který se bohužel vůbec nepovedl. Fyzicky jsme na tom, myslím, byli dobře, ale loď nám prostě nejela. Bojovali jsme spíš sami se sebou než se soupeři. S těmi jsme vůbec nebyli schopní jet v traťovém tempu. Moc nás mrzí, že se to nepotkalo, ale i to je sport. Tím pádem nepojedeme ani na dokvalifikaci o olympijské hry, v tomhle složení končíme. Měli jsme s Kubou předem jasně stanovená pravidla, kdy pokračování ve dvojskifu mělo být podmíněno bojem o medaili na mistrovství Evropy. K tomu jsme se bohužel vůbec nepřiblížili, před námi skončily i nekvalifikované posádky. Proto se vrátím k přípravě na skifu a zkusím se co nejlépe připravit na další závody Světového poháru. Tyhle podmínky jsme si řekli před více než rokem, Kuba to přijal a hned po závodě sám usoudil, že takhle nemá smysl pokračovat. Chci mu moc poděkovat za spolupráci, bez něj by byl trénink o dost těžší, zvlášť v době covidu. Doufám, že návrat na skif bude v pohodě. Zimní příprava proběhla bez velkých výpadků, budu se na něm snažit co nejrychleji zabydlet zpátky,“ zhodnotil šampionát a představil plány do Tokia Ondřej Synek.

 

Foto: Iva Roháčková a veslo.cz/Meinruderbild.de