Velká cena Bahrajnu – Charles Leclerc -Carlos Sainz, je to 1-2 pro Scuderia Ferrari

Rekapitulace závodu:

Start. Pozice se v úvodním kole nezměnily, Leclerc vede před Verstappenem a Sainzem.

14.kolo. Verstappen a Sainz zajeli do boxu pro měkkou sadu pneumatik.

15. kolo. Na řadě je Charles: Výměna kol za 3,1 sekundy a on vyjíždí stále před Verstappenem, který těží ze zahřátých pneumatik a předjíždí Leclerca po hlavní rovince. Leclerc se okamžitě ujímá vedení, ale nizozemský pilot se po projetí cílem opět dostává zpět. Totéž se stane v 19. kole. Charles je zpět ve vedení, ale Verstappen v 1. zatáčce probrzdí a znovu se dostává dopředu. Ale má zablokovaná kola a Charles je zpátky vepředu a ujíždí.

30. kolo. Verstappen zajel do boxu pro střední sadu pneumatik. Potom jde do boxu Charles a vyjíždí předním. Tentokrát není nizozemský pilot dostatečně blízko, aby zahájil útok. Mezera mezi nimi je 2 sekundy.

45.kolo. Pierre Gasly odstavuje hořící auto na trati. Vyjíždí safety car. Max Verstappen zajel do boxů, aby vyměnil pneumatiky a Charles Leclerc dělá totéž..

51. kolo. Při restartu Leclerc odvádí perfektní práci, aby si udržel vedení se 3 koly do konce Charles je první za šachovnicovou vlajkou a vítězství má v ruce! Carlos se dostane přes Verstappena, který zajíždí do boxů a odstupuje ze závodu. Je to první vítězství Scuderie Ferrari od Singapuru 2019, což bylo také jedna-dva. Leclerc a Ferrari vedou šampionát jezdců a konstruktérů.

 

Zdroj: Scuderia Ferrari

 

Výsledky Grand Prix Formule 1 – 2022