Vánoční trhy v centru Prahy nabídnou poselství tradičních českých Vánoc a připomenou kulaté výročí legendární Popelky

Centrum Prahy se již tuto sobotu rozzáří mnoha světélky, která připomenou začátek adventu. Vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí, které jsou největšími trhy v České republice, začnou už v sobotu 2. prosince. Svým návštěvníkům nabídnou pochutiny zejména z českých zdrojů, především pak svařené víno z ryze moravských hroznů odrůdy svatovavřinecké a české klobásy. Ve stáncích nebudou chybět tradiční vánoční ozdoby z dílen z celé země. Atmosféru doladí tradiční zvyky a pestrý program – letos poprvé na obou náměstích. Vánoční trhy, které potrvají do 6. ledna 2024, se také ještě víc zaměří na ekologii. Ozdoby na stromě vyrobí dekoratéři z recyklovaného materiálu, návštěvníci budou konzumovat z plně rozložitelných kelímků, příborů a brček a objeví se také sběrače na kelímky. Organizátorem je již po osmnácté společnost Taiko, a. s.

„Americká CNN sestavila přehled dvaceti nejlepších vánočních trhů na světě a ty na Staroměstském náměstí v Praze zařadila mezi pět nejhezčích, což nás velmi těší a zavazuje zároveň. Každý rok chceme přinést něco nového tak, aby návštěvníci měli chuť znovu přijít nasát sváteční atmosféru. Pořádek v centru města je pro nás velké téma, a proto jsme nově zajistili sběrače kelímků nebo posílení uklízecí čety. Za nejdůležitější však považujeme vytvoření kouzelné atmosféry Vánoc, která zůstane v srdcích návštěvníků ještě dlouho poté. Prostor Vánočních trhů by měl být místem, kde se budou lidé setkávat a u dobrého jídla a pití společně sdílet své zážitky, příběhy a radosti. Návštěvníci také najdou na Václavském náměstí zcela nové prodejní stánky ve tmavším dřevěném provedení, do kterých jsme letos investovali,“ říká Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, a.s., která je organizátorem trhů na Staroměstském a Václavském náměstí.

Ještě před svým zahájením ovládly pražské vánoční trhy sociální síť Instagram. Již teď na konci listopadu patří mezi TOP 10 nejčastěji zmiňovaných trhů na této sociální síti.

Ekologické příbory, sběrače na kelímky a posílení úklidové čety

Organizátoři největších vánočních trhů každý rok vyhodnocují podněty od návštěvníků. Nově proto budou na odpadkových koších připevněny tzv. sběrače na nápojové kelímky. Návštěvníci trhů je najdou u každého koše a bude do nich možné jednoduše použitý kelímek zasunout. Organizátoři také posílí úklidové čety, které budou oblečené v bílých kombinézách se žlutou vestou a 100% kompostovatelné kelímky budou také sbírat přímo od lidí.

Nově jsme zvolili plně rozložitelná brčka a příbory od české firmy Refork. Brčka i příbory jsou vyrobené z dřevěných odpadů a dalších přírodních materiálů a svým zpracováním zachovávají maximální komfort při konzumaci. Rozhodli jsme se pro českou firmu, abychom podpořili domácí trh. To platí i v případě moravského vína (Chateau Valtice), českých klobás a dalších výrobků,“ upřesňuje Jan Dell, ředitel společnosti Taiko, a. s.

Vánoční strom rozzáří ekologické hvězdy a motivy ptáčků připomenou 50 let od premiéry legendární pohádky Tři oříšky pro Popelku

Vánoční strom letos přijel na Staroměstské náměstí z obce Pertoltice na Liberecku. Vyrostl za padesát let na soukromém pozemku do výšky 24 metrů.

Smrk z Pertoltic byl určený k pokácení z bezpečnostních důvodů, nyní se však na své cestě stává symbolem pražských Vánoc. Po svátcích strom dostane nový život, kdy jeho dřevo poslouží v rámci žákovské truhlářské výroby pro dobrou věc. Jsem rád, že můžeme společně podpořit tuto krásnou tradici a oslavit Vánoce v srdci našeho hlavního města,” uvádí Michal Hroza, pražský radní pro oblast infrastruktury.

Na stromě se rozzáří 60 obřích vánočních 2D hvězd ve třech motivech (velikost 80-100cm), které letos poprvé vytiskla 3D tiskárna z recyklovatelného plastu. Ozdobí je také červené i zlaté koule a rozsvítí se na něm přes 11 kilometrů světelných řetězů a 100 tisíc LED diodových žárovek. O kácení a převoz stromu se postarala společnost Technologie hlavního města Prahy, která vztyčila strom na Staroměstském náměstí v noci z 27. na 28. listopadu a nyní probíhá jeho zdobení. Strom bude svítit každý den od 10 do 01 hodin. Rozsvěcovat se bude s animací na melodii Tří oříšků pro Popelku (autor Karel Svoboda) každý den vždy v půl od 16.30 do 21.30. (16.30, 17.30, 18.30, 19.30, 20.30, 21.30) Na vyhlídkovém mostě se objeví pětimetrové svíce, které vytvoří také bránu vedoucí na most. V prostoru náměstí připraví dekoratéři fotopoint ve tvaru klasické obálky, která má připomenout vzpomínku na splněná přání v čase Vánoc.

V případě samotné výzdoby na Staroměstském náměstí jsme vycházeli z potřeby nechat promluvit vznešenost historického prostoru a navodit vkusně a citlivě výzdobou chvíli naplnění. Ke štědrovečerní atmosféře českých domovů neodmyslitelně patří pohádka Popelka. Letošní výročí jsme zakomponovali do konceptu Vánoc a odpovídající tradiční symboly Vánoc ozvláštnili motivy z pohádkové Popelky. V prožitku jedinečnosti domova zakoušíme své obecné lidství. Proto naše světla propojují jednotlivá místa nejen v České republice, ale i v Evropě. Rádi bychom přispěli k pocitu vzájemnosti, domov každého z nás může být domovem všech,“ říká Eva Poláčková, jednatelka společnosti Decoled, která se postarala o výzdobu trhů. Dřevěný Betlém najdou návštěvníci trhů u Mariánského sloupu.

Na Václavském náměstí najdou návštěvníci patnáctimetrový živý smrk z Královéhradeckého kraje.

Kulturní program letos na Staroměstském i Václavském náměstí

Návštěvníci vánočních trhů mohou letos poprvé navštívit adventní program na obou centrálních náměstích. Větší pódium najdou hosté na Staroměstském náměstí, kde se bude konat program každý den. Vystoupení začnou v odpoledních hodinách a potrvají do večera. Nebudou chybět tradiční folklórní, národopisné i dětské soubory z České republiky i ze zahraničí. Programové bloky doplní taneční vystoupení a charitativní akce.

„V letošním roce je velký zájem ze strany sborů o vystoupení na trzích, takže máme velkou radost, že bude program kvalitní a pestrý a ve velkém rozsahu, jako jsme byli zvyklí v předchozích letech,“ upřesňuje Simona Čermáková, programová manažerka trhů.

Organizátoři připravili tradiční oblíbené akce, jako je zahájení trhů s hercem Pavlem Trávníčkem, který připomene letošní kulaté, padesáté výročí od premiéry legendární vánoční pohádky Tři oříšky pro Popelku. Vystoupí také Josef Vágner s dětským pěveckým sborem Coro Piccolo. Chybět nebude oslava Mikuláše tentokrát s Bárou Ladrovou, Mezinárodní festival adventní a vánoční hudby, Česká mše vánoční Hej mistře ani Novoroční zpěvy. Trhy tradičně projde průvod Tří králů, tentokrát už 5. ledna 2024.

Součástí programu na Staroměstském náměstí budou oblíbené dětské dílny, které nejmenší návštěvníky přivítají vždy o víkendech dopoledne od 11 hodin a naváže na ně tradiční program. Děti si v nich mohou vyrobit vánoční přání a drobné dárky. Dílničky připravují společnost KROUŽKY a Pompo a Druchema.

Program na menším pódiu na Václavském náměstí bude připravený vždy od čtvrtka do neděle od 16 do 18 hodin. I na Václavském náměstí mohou ti nejmenší návštěvníci letos oslavit Mikuláše v úterý 5.12. a užít si program plný soutěží a her.

Trhem zavoní perníčky, kaštany, i kvalitní svařené víno a gurmáni ochutnají šneky

Návštěvníci vánočních trhů najdou na Staroměstském náměstí na 81 prodejních míst a tři charitativní stánky určené pro neziskové organizace. Na Václavském náměstí pak mohou nakupovat ve 27 stáncích. V prodejních stáncích nabídnou obchodníci vánoční sortiment, především pak české vánoční baňky a ozdobičky vyrobené nejen ze skla, ale také ze slámy, šustí, keramiky, dřeva, korálků a dalších materiálů. Součástí tržiště bude také umělecký kovář, který předvede tradiční řemeslo a nabídne kovářské výrobky. Sortiment obohatí keramické betlémy, paličkované dečky a ubrusy, ale také háčkované hračky a další dekorace. Zájemci si mohou koupit jmelí a adventní věnce. Milovníci šneků si mohou dát tuto pochoutku přímo na tržišti. K ochutnání bude česká klobása, grilovaný sýr, špízy, palačinky, mini koblížky, bramboráky, ovocný špíz politý čokoládou a další pochutiny. Samozřejmostí je svařené víno, punč, medovina i horké jablko. Na Staroměstském náměstí se ve třech prodejních stáncích během trvání trhů prostřídá několik charitativních organizací, které nabídnou k prodeji své výrobky.

Provozní doba prodejních stánků

Prodejní stánky s širokým produktovým sortimentem budou otevřené na obou náměstích každý den
od 10 do 22 hodin. Most v centrální části Staroměstského náměstí bude uzavřený pro veřejnost pouze v noci ze Silvestra na Nový rok (31.12.-1.1.) v době od 22 do 9 hodin.

Průběžné informace, novinky a aktuality o Vánočních trzích na Staroměstském
a Václavském náměstí jsou k dispozici na www.trhypraha.cz a facebookovém a instagramovém profilu.

Dalšími tipy na vánoční trhy v Evropě :

Nejkrásnější vánoční trhy v Evropě

 

 


KULTURNÍ PROGRAM 2023, STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ

2.12.2023, sobota

11.00 – 14.00                     Dětské vánoční dílny s Kroužky

14.15 – 14.35                     Sandnes Gospel Choir, Norsko

14.35 – 14.55                     Coro Nav, Portugalsko

14.55 – 15.20                    Elmbridge Choir, Velká Británie

15.20 – 15.40                     Societat Coral Joventut Tianenca, Španělsko

15.40 – 16.00                     Monasterevin Gospel Choir, Irsko

16.00 – 17.30                     Rozsviťte s námi Prahu – předvánoční charitativní projekt Hitrádia City, vystoupení kapely O5 a Radeček a Elis, vánoční pozdrav herce Pavla Trávníčka u příležitosti 50 let od premiéry pohádky Tři oříšky pro Popelku

17.40 – 18.40                     Josef Vágner a dětský pěvecký sbor Coro Piccolo

18.45 – 19.15                     KUD Zbor „Neven“ Selce, Chorvatsko

19.15 – 19.35                     Szombathelyi Erkel Kórus, Maďarsko

19.35 – 20.00                     Soulsong Gospel Choir Waterford City, Irsko

3.12.2023, neděle      

1100 – 15.00                      Dětské vánoční dílny s Kroužky

15.30 – 15.45                     Dětský vánoční koncert – Michaela Pecháčkova, Olinka Rumlová a Eliška Eli Zoubková

16.00 – 16.20                     Dětský divadelní soubor z.s. Horadlo

16.30 – 17.00                     JK Band – dechový soubor

17.15 – 18.00                     Folklorní soubor Benešáček

18.00 – 18.30                     Soul united – street dance a breakdance

18.30 – 18.40                     Studio DAG, ZŠ a MŠ Sdružení

4.12.2023, pondělí

16.00 – 18.00                     Dechový orchestr mladých a pěvecký sbor ZUŠ Hronov

18.00 – 18.45                     Pěvecký sbor ZUŠ Jana Ladislava Dusíka v Čáslavi

5.12.2023, úterý

14.45 – 15.45                     Academy Of Music – vánoční koncert

16.00 – 18.00                     Mikulášská show s Bárou Ladrovou

18.30 – 19.45                     Dick O’Brass – vánoční koncert

6.12.2023, středa

15.15 – 15.45                     Mateřská škola 4Pastelky – Sedlčanská – pěvecký kroužek

16.00 – 16.45                     Pěvecký sbor Radost, ZŠ a MŠ VOTICE

17.00 – 18.00                     Riverside school – pěvecký sbor a kapela

18.00 – 18.25                     Folklorní soubor Klíček

18.30 – 19.00                     Taneční skupina DEMO

19.00 – 20.00                     Dětský pěvecký sbor Zvonky ZUŠ Mnichovo Hradiště

7.12.2023, čtvrtek

15.50 – 16.20                     Pěvecké sbory ZŠ EDUCAnet Praha

16.30 – 17.15                     Dětský pěvecký sbor Noctuella a Kulíšci

17.30 – 18.00                     ZUŠ PRO ARTE VIVA, s.r.o. – vánoční pásmo

18.00 – 18.30                     Milevský dětský sbor

18.40 – 19.40                     Pěvecký sbor Triangl a Trianglíček

8.12.2023, pátek

31.MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ADVENTNÍ A VÁNOČNÍ HUDBY S CENOU PETRA EBENA 2023

16.00 – 16.20                     Szczeciński Chór Katedralny, Polsko

16.20 – 16.40                     Arctic Voices, Norsko

16.40 – 17.00                     Siguldas Kulturas Centra Sieviešu Koris “Teiksma“, Lotyšsko

17.00 – 17.20                     Vox Singers – chór POKiS, Polsko

17.20 – 17.40                     Dominanta Choir from Cracow University of Economics, Polsko

17.40 – 18.00                     Bronberg Children’s Choir, JAR

18.30 – 18.50                     Mezinárodní sbor Voices of Prague

18.50 – 19.15                     Munich Mass Choir, Německo

19.15 – 19.45                     Reine Männersache, Německo

9.12.2023, sobota

11.00 – 14.00                     Dětské vánoční dílny s POMPO

PRAŽSKÉ ADVENTNÍ SETKÁNÍ PĚVECKÝCH SBORŮ

14.15 – 14.35                     Středoškolský pěvecký sbor Leovey Klára, Maďarsko

14.35 – 14.55                     Polyfonní sbor Mera (La Coruña), Španělsko

14.55 – 15.15                     Společný koncert zúčastněných pěveckých sborů

15.30 – 15.50                     Taneční kroužek Hanáček Tovačov

16.00 – 16.15                     Folklorní soubor Kamýček, z.s.

  1. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ADVENTNÍ A VÁNOČNÍ HUDBY S CENOU PETRA EBENA 2023

16.20 – 16.40                     Osminky Kladno

16.40 – 17.00                     Dětský pěvecký sbor Kopretina

17.00 – 17.20                     Rokytka – počernický dětský sbor

17.20 – 18.00                     Společný koncert všech zúčastněných sborů

18.00 – 18.20                     Pěvecký sbor Dopravního podniku hl.m. Prahy

18.20 – 18.40                     MenTones

PRAŽSKÉ ADVENTNÍ SETKÁNÍ PĚVECKÝCH SBORŮ

18.45 – 19.05                     Pěvecký sbor Chips und Flips, Německo

19.05 – 19.25                     Ženský pěvecký sbor KUD Ljubečna Celje, Slovinsko

19.25 – 19.45                     Chorvatský pěvecký sbor Matija Petar Katančič Valpovo, Chorvatsko

10.12.2023, neděle

11.00 – 15.00                     Dětské vánoční dílny s POMPO

16.00 – 16.30                     Hudební kapela ze škol Sv. Kateřiny a Cranbrooku Sydney, Austrálie

16.30 – 17.00                     Dětský národopisný soubor Pomněnka a Dunajek

17.00 – 17.30                     Duchcovský pěvecký sbor pod vedením Jany Moravcové

17.30 – 18.10                     Dětský národopisný soubor Pomněnka a Dunajek

18.15 – 18.45                     Smíšený pěvecký sbor Sborissimo

18.55 – 19.00                     Vánoční vystoupení kapely Vrba

11.12.2023, pondělí

15.00 – 15.45                     Dechový soubor Florián a pěvecký sbor Rozmar ZUŠ F. L. Gassmanna Most

15.50 – 16.40                     ZUŠkaBANDa a žáci pěveckého oddělení ZUŠ F. L. Gassmanna, Most – vánoční populární písně

16.45 – 16.55                     Mateřská škola Opalinka

17.00 – 18.00                     Pěvecký sbor Prague British International School: Primary and Senior Ensembles

18.00 – 18.30                     Sing in Harmony National Children Choir, JAR

12.12.2023, úterý

15.30 – 18.30                     Vánoční kroužkovaná podívaná 2023

18.30 – 19.00                     Sing in Harmony National Children Choir, JAR

13.12.2023, středa

15.30 – 15.55                     Dětský pěvecký sbor Labyrint ZŠ Štěpánov nad Svratkou

16.00 – 16.20                     Dětské pěvecké sbory Sluníčko a Mráček ZŠ Prof. Švejcara v Praze 12

16.30 – 17.00                     Plzeňský dětský sbor

17.00 – 18.00                     Aglaia – pěvecký sbor ZUŠ a Gymnázia Dobříš

18.00 – 18.20                     Dětský pěvecký sbor Cantanti piccoli

18.30 – 18.40                     Taneční vystoupení Harmony Dance

14.12.2023, čtvrtek

16.00 – 18.00                     ZUŠ Flow – hudebně dramatické a taneční vystoupení

18.00 – 18.50                     Taneční škola BETTY a folklorní soubor VERPÁN

15.12.2023, pátek

15.15 – 15.55                     Dům dětí a mládeže Modřany – taneční a hudební pásmo

16.00 – 16.30                     Pěvecký sbor Hausruckvoices, Rakousko

16.30 – 17.00                     Pěvecký sbor Bachl Chor Linz, Rakousko

17.00 – 17.30                     Pěvecký sbor Sluníčko

17.30 – 18.00                     Flétnový soubor Flauti Vivace

18.00 – 18.15                     Pěvecký sbor ZUŠ Vadima Petrova

18:15 – 18:30                      Žesťový soubor ZUŠ Vadima Petrova

18:40 – 19:00                      Dětský pěvecký sbor Carmina bona

16.12.2023, sobota

11.00 – 15.00                     Dětské vánoční dílny s Druchemou

16.00 – 16.45                     Dětský pěvecký sbor Dalovické sluníčko

17.00 – 17.30                     Dětský pěvecký sbor Pomněnky

17.30 – 18.00                     Dětský pěvecký sbor Viola

18.15 – 19.00                     ZUŠ Lovosice – vánoční pásmo

17.12.2023, neděle

11.00 – 14.30                     Dětské vánoční dílny s Druchemou

15.00 – 15.30                     Smíšený pěvecký sbor KWAYA

15.45 – 16.30                     Bobík a kamarádi na výletě – moderuje Jan Ladra

16.30 – 18.30                     Folklorní skupina z Kyjovska a Horňácka

18:40 – 19.00                     ZUŠ Veselá škola – hra o Ježíškovi

18.12.2023, pondělí

15.30 – 15.50                     Pěvecký sbor Bajkaláček

16.00 – 16.30                     Modrá škola – dětské vánoční vystoupení

16.30 – 16.50                     Hudebně pohybový kroužek KD Bílá Hora – předškoláci

17.00 – 17.45                     Folklorní soubor Rosénka, Muzička a Babulenky

18.00 – 18.20                     Taneční skupina Proměny z.s.

18.30 – 19.00                     Pěvecký sbor WINGS při ZUŠ Praha 9

19.12.2023, úterý

15.30 – 15.45                     ZUŠ Nové Strašecí – hudebně taneční pásmo

16.00 – 16.40                     Pěvecký sbor Terénní berušky

16.45 – 16.50                     Zpívání s druháky ZŠ Nedvědovo náměstí, Praha 4

17.00 – 17.30                     Muzikálový kurz KD Bílá hora

17.35 – 18.00                     Dětský pěvecký sbor Drtinka

18.00 – 18.20                     Taneční studio Mirabel – irské tance

18.30 – 19.30                     Let’s Go! – americké spirituály

20.12.2023, středa

16.00 – 16.30                     Flétnový soubor Notečka a dětský pěvecký sbor Klíček

16.30 – 17.00                     Dětská opera Praha z.s.

17.00 – 17.30                     Pěvecký sbor ZŠ a MŠ Jistebnice

17.30 – 18.00                     Pěvecký sbor Old Noctuella

18.00 – 18.30                     Dětský pěvecký sbor Osmikvítek

18.30 – 18.50                     Seniorský sbor Rosanka a Dětský pěvecký sbor Osmikvítek

19.00 – 19.45                     Dům dětí a mládeže Suchdol – pěvecké a taneční vystoupení

21.12.2023, čtvrtek

16.00 – 16.30                     Dětský pěvecký sbor Rolnička Praha – mladší děti

16.40 – 17.00                     Dětský pěvecký sbor Lístek – ZUŠ Ratibořická Černý most

17.00 – 17.30                     Pěvecký sbor HUKOt Ořech

17.45 – 18.15                     DominiKa – vánoční koncert

18.30 – 19.40                     Top Dance Prague – výběrové a soutěžní taneční skupiny

22.12.2023, pátek

16.00 – 18.00                     ZUŠ Blatná – vokálně instrumentální vystoupení

18.15 – 19.00                     Folklorní soubor Vonička

23.12.2023, sobota

16.00 – 16.45                     Perníčkovi Vánoce s Impériem zábavy

17.00 – 17.45                     Kvintet Markéty Wagnerové

17.50 – 17.55                     Cathrine – vánoční koncert

24.12.2023, neděle, Štědrý den

11.00 – 13.00                     Rozlévání vánoční rybí polévky

21.00 – 22.00                     Česká mše vánoční „Hej mistře!“, Jakub Jan Ryba – účinkuje smíšený pěvecký sbor Vox Pragae, orchestr Praga Sinfonietta a sólisté Lucie Silkenová soprán, Štěpánka Andělová alt, Ondřej Benek tenor, Martin Matoušek bas, Jakub Zicha varhany, diriguje Miriam Němcová

25.12.2023, pondělí, první svátek vánoční

16.00 – 17.00                     Divadlo Mazec – Župan peče cukroví

17.30 – 18.30                     Josef Vágner a dětský pěvecký sbor Coro Piccolo

 26.12.2023, úterý, druhý svátek vánoční

16.00 – 17.00                     Divadélko Romaneto – vánoční pohádka pro celou rodinu

17.15 – 19.00                    Třehusk – staropražská kapela

27.12.2023, středa

16.00 – 17.00                     Jan Jareš – nevidomý zpěvák a klavírista

17.00 – 18.00                     Tomáš Vaněk – koncert muzikálových a vánočních hitů

28.12.2023, čtvrtek

16.00 – 17.00                     Patrik Stoupa – vánoční koncert

17.00 – 18.00                     Grand Varieté Brno – muzikálové a vánoční písně

18.00 – 18.30                   Karolina Čížková – vánoční koncert

29.12.2023, pátek

16.00 – 17.00                     Popové zpívání se ZUŠ Stodůlky Praha 5 a Mezinárodní konzervatoře Praha

17.00 – 18.00                     Studenti Mezinárodní konzervatoře Praha

30.12.2023, sobota

16.00 – 17.00                     Gospel Singers – worshipová kapela

17.45 – 18.30                     Melodica – rockový koncert

31.12.2023, neděle, Silvestr

SILVESTROVSKÉ OSLAVY

16.45 – 17.30                     Bobík a kamarádi na výletě – moderuje Jan Ladra

19.00 – 19.30                     So Fine

19.30 – 20.15                     DJ Daniel Kraus

20.15 – 20.45                     So Fine

20.45 – 21.30                     DJ Daniel Kraus

21.30 – 22.00                     So Fine

22.00 – 22.45                     DJ Daniel Kraus

22.45 – 23.15                     So Fine

23:15 – 24:00                      DJ Daniel Kraus

1.1.2024, pondělí, Nový rok

15:00 – 16:00                      Novoroční zpěvy – árie z českých oper, účinkují operní sólisté Jana Belušová a Michal Bragagnolo

2.1.2024, úterý

16.00 – 16.30                     Smíchovský výběr – Domu dětí a mládeže Praha 5

17.00 – 18.00                     The Geront Shadows Revival

18.30 – 19.00                     Folklorní soubor Lučinka

3.1.2024, středa

16.00 – 18.00                     Načarej – folková kapela

18.30 – 19.00                     Divadelní soubor ZUŠ Unhošť – Jak to bylo v Betlémě

4.1.2024, čtvrtek

16.00 – 16.50                     Marie Němcová s kapelou – novoroční koncert

17.00 – 18.00                     Koncertní sbor University Sioux Falls, USA

18.15 – 18.45                     Veselá kapela seniorů z HaFstudia

5.1.2024, pátek

16.00 – 18.00                     Tříkrálové oslavy Svatojakubský sbor a orchestr Praha – Česká mše vánoční „Hej mistře!“, Jakub Jan Ryba

6.1.2024, sobota

15.00 – 15.30                     Hostivický pěvecký sbor

15.30 – 16.00                     Smíšený pěvecký sbor Smetana

16.00 – 16.30                     Audrey Lee Belcher a Hashtag – novoroční koncert

17.00 – 17.30                     The Boomberries – rocková kapela


KULTURNÍ PROGRAM 2023, VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ

 2.12.2023, sobota

16.00 – 18.00                     Třehusk – staropražská kapela

3.12.2023, neděle

16.00 – 16.45                     Pěvecký sbor ZUŠ Jana Ladislava Dusíka

17.00 – 17.30                     Anna Kiera – pěvecké vystoupení

17.40 – 18.00                     Dětský divadelní soubor z.s. Horadlo

5.12.2023, úterý

15:40 – 16:00                      DINO Schools of Prague – pěvecké a taneční pásmo

16:30 – 18:00                      Andělské čertoviny – Mikulášská show pro celou rodinu

7.12.2023, čtvrtek

16.00 – 16.45                     ZUŠ PRO ARTE VIVA, s.r.o – vánoční pásmo

16.45 – 17.00                     Období sboru – Nelahozeves

17.10 – 18.00                     Zimní pásmo ZUŠ Praha 5 – Stodůlky

8.12.2023, pátek

16.00 – 17.00                     Vánoce s Mezinárodní konzervatoří Praha

17.00 – 17.15                     Rinceoirí – irské tance

17.20 – 17.30                     Harmony Dance – taneční vystoupení

17.30 – 18.00                     Karolina Čížková – vánoční koncert

9.12.2023, sobota

16.00 – 17.00                     Dětský pěvecký sbor Berušky, Hlásek Chomutov, My Kladno

17.00 – 17.20                     Pěvecké trio Jejda!

17.20 – 18.00                     Eva Matějovská – vánoční koncert

10.12.2023, neděle

16.00 – 18.00                     Samu&EL – hudební duo

14.12.2023, čtvrtek

16.00 – 17.30                     Třehusk – staropražská kapela

17.40 – 18.00                     Taneční studio Mirabel – irské tance

15.12.2023, pátek

16.00 – 16.20                    Pěvecký sbor ZŠ Rožďalovice

16.30 – 16.45                     Dům dětí a mládeže Modřany

17.00 – 17.20                     Dětská lidová muzika Modřenec

17.20 – 18.00                     Folklorní soubor Vonička

16.12.2023, sobota

16.00 – 17.00                     Academy Of Music – vánoční koncert

17.00 – 17.30                     Vánoce s Mezinárodní konzervatoří Praha

17.30 – 18.00                     Smíchovský výběr – Domu dětí a mládeže Praha

17.12.2023, neděle

16.00 – 17.00                     Vánoce s Mezinárodní konzervatoří Praha

17.10 – 18.00                     Pěvecký sbor ZUŠ Jana Ladislava Dusíka

21.12.2023, čtvrtek

16.00 – 16.45                     Samu&EL – hudební duo

16.50 – 17.20                     Grand Varieté Brno – muzikálové a vánoční písně

17.20 – 18.00                     Samu&EL – hudební duo

22.12.2023, pátek

16.00 – 17.00                     Gospel Singers – worshipová kapela

17.00 – 18.00                     Jan Jareš – nevidomý zpěvák a klavírista

23.12.2023, sobota                    

16.00 – 18.00                    Vánoční písně s Václavem Tobrmanem

29.12.2023, pátek

16.00 – 16.45                     Třehusk – staropražská kapela

16.50 – 17.20                     Patrik Havelka – vánoční a muzikálové písně

17.20 – 18.00                     Třehusk – staropražská kapela

30.12.2023, sobota

16.00 – 18.00                     Třehusk – staropražská kapela

4.1.2024, čtvrtek

16:00 – 18:00                      Samu&EL – hudební duo

5.1.2024, pátek

16.00 – 18.00                    Načarej – folková kapela

6.1.2024, sobota

16.00 – 18.00                     Třehusk – staropražská kapela

 

ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA.