Úřad vlády připravil cyklus adventních nedělí v zahradě Strakovy akademie

Úřad vlády ČR uspořádá cyklus adventních nedělí v zahradě Strakovy akademie. První z nich se uskuteční v neděli 3. prosince.

Zahrada Strakovy akademie bude během tří adventních nedělí, 3., 10. a 17. prosince, otevřena pro veřejnost vždy od 15 do 19 hodin.

Každou adventní neděli zpestří návštěvníkům zahrady hudební vystoupení žáků a studentů uměleckých škol, a to vždy od 17 hodin. V neděli 3. prosince to budou žáci základní umělecké školy F. L. Gassmanna, o týden později adventní vystoupení studentů Pražské konzervatoře a třetí předvánoční neděli si návštěvníci vyslechnou studenty Konzervatoře a Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka. Na programu budou vždy české a zahraniční vánoční písně a koledy.

„Chceme Pražanům i návštěvníkům hlavního města otevřít zahradu Strakovy akademie i v zimním období a přispět trochu k vánoční atmosféře Prahy. Tu zároveň umocní i náš vánoční strom, který letos poprvé přesuneme z podkovy před hlavním vchodem do Strakovy akademie právě do zahrady. Věřím, že si lidé najdou čas a přijdou si užít advent v netradičním prostředí,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková. Vánoční strom Úřadu vlády věnovaly Lesy ČR, osmimetrový smrk pochází z obory Lesního závodu Konopiště.

Vstup do zahrady bude zdarma bránou z Kosárkova nábřeží.

Místo

Zahrada Strakovy akademie, Kosárkovo nábřeží, Praha 1

Program

  • 3. prosince od 17.00 Adventní vystoupení žáků základní umělecké školy F. L. Gassmanna, Most
  • 10. prosince od 17.00 Adventní vystoupení studentů Pražské konzervatoře
  • 17. prosince od 17.00 adventní vystoupení studentů Konzervatoře a Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka

Zahrada bude otevřena vždy od 15 do 19 hodin.