Tipy na knihy Vánoce

Tipy na knihy Vánoce
Notička a ukulele

Jakub Šlosr

Populárně naučná publikace Notička a Ukulele vypráví příběh o malém klukovi jménem Notička, který si přeje hrát na nějaký hudební nástroj. Když potká v lese řezbáře, který mu vyrobí ukulele, je jasné, na co Notička začne hrát. Celý pohádkový příběh vede děti zábavnou formou k hudbě. V knize děti objeví jaké struny vlastně ukulele má, nákres ukulele s prstokladem tří základních jednoduchých akordů, jednoduchou písničku z akordů, které se v průběhu čtení příběhu naučí, takže si ji mohou rovnou i zahrát a rozepsanou píseň, kterou dle své fantazie mohou dokončit a tím složí svou vlastní první písničku. Kniha je rozdělena do pěti kapitol, je ilustrovaná a z půlky kolorovaná. Druhou polovinu ilustrací si děti mohou dle své fantazie vybarvit samy.

 

Základy domácího nahrávání a práce s digital audio workstation

Ovládněte DAW a nahrajte doma svůj první hit

Pavel Kučera

Dostat se do profesionálního nahrávacího studia bylo v předešlých dekádách snem každého hudebníka, opravdu se to však podařilo jenom hrstce z nich. To se s nástupem nových digitálních technologií změnilo. Špičkové nahrávací studio dnes může mít ve svém počítači skutečně každý. Říká se mu Digital Audio Workstation neboli DAW, a pokud jej umíte správně využít, může to být srdce vašeho nahrávacího studia, mixážní pult, ale i celá doprovodná kapela. Jak si DAW ochočit? Vše podstatné se dozvíte v přehledně napsané knize Pavla Kučery.

KUMŠT, Songbook vol.1

Matěj Belko, Petr Šťastný

Zpěvník, který vás provede hudebním světem a vy se z něj dozvíte všechno. Všechno, co potřebujete vědět, aby do vašeho obyčejného života zavál svěží vánek úspěchu. Písničky, okolo kterých se tato tiskovina točí, vznikaly v průběhu let v rámci populárně naučného pořadu #KUMŠT. Najdete tu jejich notový a harmonický zápis, ze kterého si je může zahrát každý. V tomto zpěvníku možná najdete i sloky, které nikdy předtím nebyly zaznamenány! Tyto písničky vznikaly zpravidla na koleně, ve studiu během natáčecího dne pořadu #KUMŠT. Berte je tedy hlavně jako inspiraci k vlastní tvorbě. Takovou písničku zvládne totiž napsat každý!! Tak si vezměte hudební nástroj a pusťte se do toho.