Sobota v Monaku – frustrující den pro tým MERCEDES-AMG PETRONAS

  • Valtteri Bottas je nucen se spokojit s P3 poté, co červená vlajka zkrátila jeho poslední kvalifikační kolo a předčasně ukončila Q3 .
  • Lewis Hamilton startuje na P7 v obtížném dni, kdy jeho vůz po celou dobu jízdy neměl přilnavost.

VALTTERI BOTTAS

Ve čtvrtek, a dokonce ani dnes ráno v practice, jsem neměl z auta nejlepší pocit – stále jsme se potýkali s zahřátím pneumatik a mechanicky, auto prostě není určeno pro takové tratě. Ale myslím, že jsme maximalizovali vše, co bylo pro kvalifikaci nastaveno, udělali jsme nějaké změny a mám z toho dobrý pocit. Postupně jsem v kvalifikaci viděl, že máme šanci na pole position, takže je škoda, že jsem  nedokončil poslední jízdu – myslím, že nikdy nezjistíme, zda to stačilo, ale bylo to dobré kolo až do červené vlajky jsem byl o dvě a půl desetiny výše. Je skvělé vidět, jak řada týmů soupeří  na čele, je to vzrušující a všichni se na trati  snažíme  dosáhnout každičkého malého zisku, kde to jde. Jsem si jistý, že se zítra můžeme těšit na těsné souboje.

 

2021 Monaco Grand Prix, Saturday – Steve Etherington

LEWIS HAMILTON

Auto  ve čtvrtek nefungovalo špatně, ale udělali jsme nějaké změny a dnes fungovalo hrozně, takže se budeme muset vrátit zpět nad rýsovací prkno. Z mého pohledu jsem měl tak nedostatečnou přilnavost, což vás pak vede k pokusu o rychlou jízdu a abyste z toho získali více, ale  prostě se to nezlepší. Takže celkově těžký den. Evidentně Valtteri dokázal něco z auta dostat, ale dnes jsme se potýkali s nějakými problémy. Je zde téměř nemožné předjíždět a v mnoha případech všichni jedou stejnou stejnou rychlostí. Sobota je opravdu ten den. Myslím, že sedmé by bylo minimum  a pak  musíme najít způsob jak se posunout dopředu.

 

2021 Monaco Grand Prix, Saturday – Jiri Krenek

TOTO WOLFF

Nebyl to pro nás celkově dobrý den a musíme zjistit, proč se nám nepodařilo dostat Lewisovo auto na lepší místo. Škoda, že Valtteri, který  ve svém posledním kole byl o dvě a půl desetiny lepší a měl velkou šanci na pole position, ale  se v Q3 stávají nehody, když piloti příliš tlačí.

Celý den jsme se snažili získat přilnavost u Lewisova auta to ho stálo sebevědomí v practice a přeneslo se  do kvalifikace; budeme tvrdě pracovat, abychom pochopili proč tomu tak bylo . Vallteri měl více štěstí s autem, což mu umožnilo získat sebevědomí . Zítra to bude těsný závod, musíme zůstat trpěliví a hledat příležitosti, jak se posunout dopředu.

 

2021 Monaco Grand Prix, Saturday – Steve Etherington

ANDREW SHOVLIN

Frustrující den pro obě strany garáže. Valtteri odváděl skvělou práci a opravdu dostal z auta všechno, kvalifikace byla dobrá, Valtteri měl dobrý čas a když přišla červená vlajka nemohl dokončit své kolo. Lewis to měl obtížnější a nedařilo se mu dobře nastavit  teplotu v pneumatikách, stejně jako Valtterimu. Budeme se na to muset podívat, protože v jejich nastavení není nic , čím by se to dalo vysvětlit. P3 a P7 nejsou pozice, kde jsme chtěli být, ale tempo závodu a degradace budou zítra ovlivňovat závod a my jsme letos ukázali, že jsme v tomto ohledu dobří – doufejme, že se nám podaří to využít ve svůj prospěch .

Zdroj: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

 

 

Formula 1-Grand Prix De Monaco – 20.5. – 23.5 2021