Procházka je náhradníkem titulového zápasu polotěžké váhy MMA

MMA zápasník Jiří Denisa Procházka dnes odletěl do Abú Zabí, kde se za týden, 30. října, uskuteční další turnaj UFC. Český bojovník v něm bude náhradníkem titulového zápasu polotěžké váhy mezi Polákem Blachowiczem a Teixeirou z Brazílie. To, že se v oktagonu nemusí představit, prý vůbec neřešil.

I když co by náhradník nemá jistotu, že se v oktagonu opravdu objeví, podle jeho trenéra Jaroslava Hovězáka to ale nebyl v přípravě problém.


„Jiří je připravený vlastně pořád. Už jsme zažili i to, že jsme měli zápas domluvený půl roku dopředu a odpadl. Nevíte, jak to bude nebo nebude,“ říkal na tiskovce Hovězák.


Tréninky před zápasem byly podle Procházky velmi kvalitní. Pomohla mu i změna stravy, díky které byl o několik kilogramů lehčí.



Na potenciální titulový zápas vyzbrojil i novým účesem – vysokým culíkem, kterému sám říká anténa, který obarvil proužky bílé, mistrovská barva, a agresivní červené a také speciálním párem bot, který mu dodává sílu.


„Jsou to boty od kamaráda, který mi udělal jednu botu s logem Hulka a jednu s logem Thora, takže síla a kladiva,“ popsal proč má jedna bota vnitřek červený a druhá zelený.



J. D. Procházka by se v Abú Zabí k zápasu dostal, pokud by se jeden z dvojice Blachowicz – Texiera zranil, byl nemocný nebo neprošel testem na covid. I kdyby se ale v oktagonu teď neukázal, titulový zápas s vítězem by mu v budoucnu neměl ujít.

Foto: Ivana Roháčková