Na 1/2Maraton Praha zbývají poslední registrace

Kdo si chce zaběhnout jeden z nejpopulárnějších vytrvaleckých závodů na světě, měl by si pospíšit. Na slavný 1/2Maraton Praha, jehož 23. ročník startuje 1. dubna, totiž zbývá už posledních pár registrací.

Na start 1/2Maratonu Praha, který je opět naplánován z Náměstí Jana Palacha před novorenesanční budovou Rudolfina, se postaví 11 tisíc účastníků v čele s elitními českými i světovými běžci.

„Jedna z našich nejoblíbenějších akcí bývá tradičně rychle vyprodaná. Každý chce zažít úžasnou atmosféru a závod v nádherném prostředí historického centra Prahy,“ říká Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech, který se chlubí největším počtem závodů oceněných známkami od World Athletic.

Běžci, kteří se nestihnou registrovat, nemusí smutnit. Půlmaraton se dá v Praze běžet i o měsíc později v rámci Prague International Marathonu, tedy 7. května. Stačí utvořit dvojici a přihlásit se do 2Run, v němž pak každý z páru uběhne 21 km (www.runczech.cz/registrace).

1/2Maraton Prahe je součástí SuperHalfs, série předních světových půlmaratonů, které se kromě Prahy konají také v Lisabonu, Kodani, Cardiffu a Valencii.