Cyklistický tým Novo Nordisk uzavřel partnerství s Xero Shoes. Bude z něj těžit i český profesionální cyklista Matyáš Kopecký

 První profesionální cyklistický tým na světě složený ze sportovců s diabetem Team Novo Nordisk uzavřel partnerství s výrobcem minimalistické obuvi Xero Shoes.  Xero Shoes se stává oficiální obuví týmu pro aktivity mimo cyklistické pedály.

 

Cyklisté nosí při jízdě pevnou sportovní obuv, ale mimo kolo by jim mohla prospět pohodlná obuv, která umožňuje přirozený rozsah pohybu chodidel a prstů. Například podle výzkumu Dr. Sarah Ridge se ukázalo, že chůze v minimalistické obuvi posiluje chodidla stejně jako 8týdenní cvičební program na posílení chodidel. Širší prostor pro nohy a pružné podrážky obuvi Xero by mohly pomoci při aktivní regeneraci, ať už jde o jezdce po celodenním tréninku nebo závodech. Stejně tak pro jejich doprovodný personál, který je celý den na nohou.

 

„Spolupráce se společností Xero Shoes nás nesmírně těší,“ říká generální ředitel a spoluzakladatel týmu Novo Nordisk Phil Southerland a dodává: „Xero Shoes je nadějná americká značka a vzhledem k jejich étosu a promyšlenosti celého procesu návrhu a výroby je to pro Team Novo Nordisk perfektní partnerství.“

„Jsme nadšeni, že můžeme týmu Novo Nordisk pomáhat nejen dosahovat lepších výsledků na kolech díky integraci naší obuvi do jejich života, ale také šířit jejich inspirativní poselství o houževnatosti a odhodlání,“ říká Steven Sashen, generální ředitel společnosti Xero Shoes.

Team Novo Nordisk Cycling x Xero Shoes

Phil Southerland dodává:

„Pro nás jako tým je důležité spolupracovat s partnery, kteří sdílejí náš cíl nejen inspirovat, vzdělávat a posilovat, ale také zůstat věrní přirozeným aspektům výkonu. A cítíme, že společnost Xero Shoes nám bude skvěle vyhovovat.“

Xero Shoes a Novo Nordisk tak mají společný cíl podporovat zdraví, wellness a sportovní úspěchy a nově chtějí také definovat, co je v této oblasti možné.

Matyáš Kopecký závodí s týmem Novo Nordisk od roku 2022, kdy obsadil druhé místo v prologu na Tour of Bulgaria a třetí místo ve druhé etapě na Tour of Rhodos. V patnácti letech mu byla diagnostikována cukrovka prvního typu, ale to ho nezastavilo. Matyáš Kopecký je bývalý český silniční reprezentant do 19 let a silný časovkář. V roce 2021 mu unikl dvojnásobný titul mistra ČR o pouhé tři sekundy, když skončil na druhém místě v časovce jednotlivců a na prvním v silničním závodě.

Matyas Kopecky

O Xero Shoes

Společnost Xero Shoes byla založena v roce 2009 a vyrábí pohodlné, lehké, sportovní a neformální boty vyrobené tak, aby byla „noha na prvním místě“. Posláním společnosti je pomáhat lidem zažít pohodlí a výhody obuvi inspirované bosou nohou, která jim umožňuje přirozený pohyb. „Live Life Feet First“. Spoluzakladatel a CEO, Steven Sashen, založil Xero Shoes poté, co zjistil, že běh naboso vyřešil léta jeho běžeckých zranění. Člověk ale boty potřebuje. První Xero Shoes byly uvedeny na trh v prosinci 2009, v Evropě pak v listopadu 2021 a nyní má kompletní řadu neformální a sportovní obuvi, kozaček a sandálů, které nosí zákazníci ve věku 2-92 let v 97 zemích celého světa pro téměř každou příležitost.

www.xeroshoes.com

O Novo Nordisk

Team Novo Nordisk je celosvětový sportovní tým cyklistů s diabetem, v jehož čele stojí první profesionální cyklistický tým s diabetem na světě. V roce 2012 se Phil Southerland, spoluzakladatel a generální ředitel týmu a globální zdravotnická společnost Novo Nordisk spojily a vytvořily Team Novo Nordisk na základě společné vize inspirovat, vzdělávat a posilovat lidi na celém světě postižené cukrovkou a podporovat zdravý a aktivní životní styl. Více informací naleznete na stránce www.teamnovonordisk.com.