Značka DS je opět partnerem Festivalu francouzského filmu

Značka DS se stala už po šesté partnerem Festivalu francouzského filmu v ČR. Letošní 26. ročník proběhne ve dnech 23. až 29. listopadu v Praze, Brně, Ostravě, Hradci Králové a v Českých Budějovicích.

Festival Francouzského filmu 2023

Tento ročník nabídne předpremiérová uvedení, soutěžní sekci, krátké filmy a připomene tvorbu Jean-Luc Godarda a Justine Triet. Festival francouzského filmu se tradičně koná koncem listopadu. V Praze se na francouzské filmy můžete vydat od 23. do 29. listopadu do Kina 35 Francouzského institutu, do Lucerny, Světozoru a Edison Filmhubu. Festival proběhne také v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Ostravě, a to od 23. do 26. listopadu. Festival francouzského filmu pořádá Francouzský institut v Praze a Francouzské velvyslanectví v České republice ve spolupráci s Unifrance.

Celá akce bude slavnostně zahájena ve čtvrtek 23. 11. 2023 v kině Lucerna předpremiérou nejnovějšího filmu režiséra Martina Provosta Malíř jejího těla. Projekci uvede Martin Provost osobně. Festival uvede 47 filmů během 144 projekcí.

Výběr předprémiérových titulů

Výběr předpremiérových titulů nabízí 13 celovečerních filmů, které uvádí festival v Praze a z toho 12 filmů i v regionech, nabídne reprezentativní průřez francouzskou filmovou tvorbou a uvede snímky, které letos soutěžily na prestižních festivalech v Cannes, v Benátkách, v Locarnu či v Torontu.

Všechny filmy jsou uváděny v původním znění s českými titulky nebo s českým dabingem.

 

Kompletní program festivalu naleznete ZDE 

DS ztvárňuje roli oficiálního dopravce a sponzora této kulturní události.