Skvělá muzika, úžasná atmosféra a fantastičtí diváci, to byl Horečky fest 2019

Mnohožánrový, rodinný, hudební festival Horečky fest má už devět let své pevné místo v programu Frenštátského kulturního léta. Největší hudební akce na Frenštátsku se opět konala v nádherném prostředí přírodního Amfiteátru na Horečkách, který se rozkládá na pomezí Trojanovic a Frenštátu pod Radhoštěm.

V sobotu 13. července 2019 byl pro návštěvníky připraven našlapaný program, který tentokrát probíhal hned na pěti pódiích. Na dvou hlavních scénách Siemens a Continental, kde se produkce střídala, mohli diváci vidět hvězdy, jako jsou Petr Rezek, Aneta Langerová, Ivan Mládek, Arakain, Olga Lounová, Tata Bojs, Cocotte Minute, Separ, Mr. Loco, Martin Harich nebo Aleš Petržela. Současně probíhal program na Rekovicích a v taneční stodole. Novinkou bylo velké stanové šapitó s programem určeným především dětem, kde na závěr vystoupil hlavní host Jarda Dušek. Bohatý doprovodný program i letos nabídl hudební workshopy, festivalovou školku, adrenalinovou slaňovačku z věže skokanského můstku nebo speciální Odis chill zónu. Součástí festivalu byly také oslavy 25. výročí jednoho z generálních partnerů festivalu společnosti Siemens Frenštát p. R.. Letos nejen pořadatele, ale především návštěvníky prověřilo vrtkavé počasí, které během odpoledního programu přineslo dvě vydatné bouřky. Přesto všechno si letošní devátý ročník užilo více než 4000 fantastických diváků.

Kromě koncertů byl pro návštěvníky festivalu připraven také bohatý doprovodný program. Hlavně dětem dělaly radost loutky Strašfuňák a jeho kamarádka Funilka, které i letos procházely celým festivalovým areálem, stejně jako maskot hlavního mediálního partnera festivalu plyšové sluníčko Rádia Čas. Rodiče mohli i letos bez obav svěřit své děti do péče festivalové školky, v šapitó u zvoničky byla k dispozici dětská herna, malování henou a hudební dílny, které připravila společnost Siemens. Na rekovické louce byl po celé odpoledne zaparkovaný autobus dalšího z partnerů společnosti ODIS, kde měli návštěvníci moţnost vyzvednout si sluchátka pro nejmenší návštěvníky, odpočinout si na lehátkách nebo si nechat zaplést copánky. Stejně jako v promo stánku rádia Čas tady malovali na obličej. Nechyběly selfie prostory a oblíbené slaňování z věţe skokanského můstku. Novinkou pro letošní ročník byla speciální edice festivalových kelímků.

Desátý jubilejní ročník festivalu Horečky fest se uskuteční v sobotu 11. července 2020.

Foto: David Šrubař,