Formule 1 Frederik Vesti se vrací do W14 v Abú Zabí

Juniorský jezdec týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team Frederik Vesti se tento víkend zúčastní prvního tréninku Velké ceny Abú Zabí. Dán bude mít také možnost absolvovat celodenní jízdu ve voze W14 během závěrečného testu na okruhu Yas Marina Circuit příští úterý (28. listopadu).

Dánský jezdec dostane další dvě příležitosti za volantem

Minulý měsíc se 21letý jezdec zúčastnil prvního tréninku při Grand Prix Mexico City, kde nahradil George Russella. Nyní ho čeká druhá ze dvou session FP1, ve kterém tým musí nasadit nováčka, s vozem Lewise Hamiltona. Test na konci sezóny bude také rokem od chvíle, kdy Fred získal své první zkušenosti se stroji F1, protože se v roce 2022 zúčastnil stejného podniku s vozem W13.

Frederik Vesti

Fred je ve své kategorii druhým rokem v současné době druhý v šampionátu F2 2023. V této sezóně zatím získal čtyři vítězství a tři další umístění na stupních vítězů, a to před závěrečným podnikem roku 2023, kde má stále šanci získat titul.

Fred, který je členem juniorského programu týmu od roku 2021, řekl:

„Jezdit v prvním tréninku v Abú Zabí je dalším krokem v mé kariéře. Získat první zkušenost s oficiálním tréninkem o víkendu F1 v Mexiku byl velký okamžik. Hodně jsem se toho naučil a bylo skvělé, že jsem mohl podporovat tým a pracovat s Lewisem a Georgem. Těším se, že na tuto zkušenost navážu v Yas Marina. Je to trať, kterou dobře znám a která mi bezpochyby usnadní dostat se do tempa během jedné hodiny tréninku. Jsem nesmírně nadšený, že se vrátím za volant W14 pro první trénink a poté pro posezónní testy. Ještě jednou chci poděkovat týmu za to, že mi dal tuto příležitost.“

Andrew Shovlin, technický ředitel traťové části, uvedl:

„Fred se během svého prvního tréninku v Mexico City dobře osvědčil, prošel programem hladce a pomohl nám začít víkend pozitivně. Těšíme se, až ho budeme mít zpátky v autě pro Abú Dhabí. Pro Freda to bude rušný víkend vzhledem k jeho závazkům ve Formuli 2. Ukázal, že má dostatek vyzrálosti a sebevědomí na to, aby se s tím vypořádal, a jsem si jistý, že z toho během víkendu vytěží maximum.“

Zdroj: Mercedes AMG-PETRONAS Formula One Team

 

Formule 1 – ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX 24.-26.11. 2023