Jean-Éric Vergne je novým rekordmanem v počtu bodů získaných ve Formuli E

  • Jean-Éric Vergne se o uplynulém víkendu stal novým rekordmanem v počtu bodů získaných v mistrovství světa ABB FIA Formula E.
  • Jediný dvojnásobný šampion v historii Formule E získal během své kariéry v plně elektrickém seriálu 34 pódií, 11 vítězství, 15 pole position a rekordních 1047 bodů
  • Francouzský pilot , ambasador značky DS Automobiles, nyní píše svou vlastní kapitolu v historii Formule E.

Jean-Eric Vergne vytvořil nový rekord!

Díky zisku 14 cenných bodů během E Prix v Misanu, která se jela 13. a 14. dubna, se JEV stal jezdcem, který získal nejvíce bodů – 1047 – v historii světového šampionátu ABB FIA Formula E.

Jean-Eric Vergne se od začátku své kariéry v plně elektrickém seriálu v roce 2014 dostal do čela Formule E díky svým výkonům a konzistenci. Francouz je jediným dvojnásobným šampionem Formule E, své tituly získal v letech 2018 a 2019, a výrazně přispěl také ke dvěma titulům konstruktérů, které v letech 2019 a 2020 získala společnost DS Automobiles: značka, jíž je globálním ambasadorem.

Do dnešního dne má Jean-Eric Vergne na kontě 121 závodů, 34 umístění na stupních vítězů, 11 vítězství, 15 pole position a dva mistrovské tituly jezdce. Výjimečnou bilanci částečně zpečetil francouzský konstruktér spolu s týmem inženýrů, kteří se kolem něj pohybují již několik let.

Jean-Éric Vergne, který v letošní sezóně pilotuje vůz DS E-TENSE FE23 s číslem 25 vyvinutý společností DS Performance pro tým DS PENSKE, je pravidelnou hvězdou kalendáře E-Prix po celém světě a významně přispívá k dobrému jménu značky DS Automobiles.

 

Osmý závod 10. sezóny šampionátu ABB FIA Formula E se uskuteční 27. dubna v Monaku.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

„JEV je opravdu velký šampion! Čísla to shrnují: dva tituly, 34 umístění na stupních vítězů, 11 vítězství, 15 pole position a nyní tento mimořádný bodový rekord. Je pro nás ctí, že jsme s ním mohli sdílet tolik úspěchů. JEV je nesmírně talentovaná osobnost a velmi pracovitý člověk, který vždy touží být ještě o něco lepší a neustále k tomuto cíli směřuje. Jeho způsob myšlení byl pro nás jako tým vždy velmi užitečný, protože nám pomáhal dělat pokroky. Náš ambasador značky DS Automobiles navíc přináší zkušenosti z motoristického sportu všem inženýrům, kteří pracují na dnešních a budoucích silničních vozech. Jeho odhodlání a odborné znalosti jsou pro značku velkým přínosem.“

Jean-Eric Vergne, šampion Formule E z let 2018 a 2019:

„Z tohoto rekordu a z toho, že jsem nasbíral všechny ty body, mám samozřejmě velkou radost, protože mi připomíná, jak daleko jsem se dostal od svého debutu ve Formuli E. Teď mě ale ze všeho nejvíc zajímají a motivují body, které mě v budoucnu ještě čekají! Z dalších závodů jich musíme nasbírat mnohem více.”

VERGNE Jean-Eric (fra), DS Penske, DS E-Tense FE23, portrait during the 2024 Hankook Mexico City ePrix, 1st meeting of the 2023-24 ABB FIA Formula E World Championship, on the Autodromo Hermanos Rodriguez from January 11 to 13, in Mexico City, Mexico – Photo Joao Filipe / DPPI

Klíčové výsledky od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

  • 112 závodů
  • 4 vítězné tituly
  • 16 vítězství
  • 48 pódiových umístění
  • 23 pole position

Zdroj: DS Automobiles