OH 2020 (2021- 東京 Tōkyō )

ČOV bude jednat o odškodnění olympioniků, omluva sportovcům nic nevyřeší

Český olympijský výbor je ochoten jednat o odškodném kvůli leteckému speciálu na olympijské hry do Tokia, po němž měli postupně čtyři sportovci a další dva členové české výpravy pozitivní testy na koronavirus. Na tiskové konferenci to řekl předseda ČOV Jiří Kejval. Bude ale záležet na tom, zda to umožní podmínky smluv, které olympijský výbor uzavřel se sportovci a sportovními svazy.

Read More

Když tě parťák podpoří je z toho BRONZ!

Rychlostní kanoisté Josef Dostál a Radek Šlouf vybojovali na olympijských hrách bronz v závodě deblkajaků na trati 1000 metrů a získali pro českou výpravu v Tokiu devátou medaili. Z vítězství se radovali Australané Jean van der Westhuyzen a Thomas Green, stříbro získali Max Hoff a Jacob Schopf z Německa.

Read More

Pražští hygienici informují o zjištěních získaných při šetření okolností letu českého olympijského týmu na hry v Tokiu

Jak je veřejnosti i hromadným sdělovacím prostředkům z předchozích dnů znáno, Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) z pověření Ministerstva zdravotnictví ČR provádí epidemiologické šetření s cílem odhalit zdroj nákazy pro olympioniky, kteří společně cestovali  do Tokia, kde po příletu do cílové destinace bylo postupně několik členů výpravy pozitivně testováno na onemocnění covid-19. Jedná se o let ze dne 16. 7. 2021, s odletem z Prahy ve 12:20 hodin směr Tokio. Od začátku šetření je HSHMP v úzkém kontaktu s Českým olympijským výborem (ČOV), který poskytuje potřebnou součinnost a spolupráci.

Read More

Češky mají z deblu zlato! Siniaková s Krejčíkovou vybojovaly historický triumf

Díky výsledku finále deblu žen v Tokiu: Krejčíková, Siniaková – Bencicová, Golubicová 7:5, 6:1, slaví Česká republika první tenisové zlato z olympijských her. Po sobotním stříbru Markéty Vondroušové ve dvouhře vybojoval pár Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková medaile nejcennější, když ve finále čtyřhry zdolal švýcarskou dvojici. Postaral se tak o první český tenisový olympijský triumf v historii, v Československé éře na něj dosáhl pouze Slovák Miloslav Mečíř.

Read More