Češi  v akci OH 2020 Tokio

Vodní slalom: Vodní slalomářka Tereza Fišerová postoupila na OH v Tokiu do čtvrtečního semifinále. V nově zařazené disciplíně C1 obsadila v kvalifikaci třetí místo.

Basketbal – Velkého favorita trápili jen první čtvrtinu, po které měli k dobru šestibodový náskok. Pak už se ale projevila kvalita Francie, takže o navázání na úvodní vítezství nad Íránem nemohla být ani řeč. Čeští basketbalisté neměli na olympijských hrách proti výběru Galského kohouta šanci a prohráli 77:97.

Střelba: Střelec Jiří Lipták je po prvním dnu kvalifikace trapu 4. a drží postupovou příčku do olympijského finále. David Kostelecký má o zásah méně a je 13.

Plážový volejbal: Plážový volejbalista Ondřej Perušič může po onemocnění koronavirem se svým parťákem Davidem Schweinerem zasáhnout do olympijského turnaje a zítra se v 9.00 SELČ utkají s mexickou dvojicí Gaxiola, Rubio.

Vodní slalom: Kajakář Jiří Prskavec v úvodní kvalifikační jízdě obsadil třetí místo. Má takřka jistotu postupu do semifinále.

Judo: Judista Klammert skončil už v prvním kole, podlehl Izraelci Kochmanovi

Jachting: Windsurfař Karel Lavický si po třetím soutěžním dnu regaty v Enošimě polepšil na 22. místo. Pětatřicetiletý českobudějovický rodák zaznamenal své dosud nejlepší dílčí výsledky v soutěži, v první dnešní rozjížďce byl devatenáctý a v druhé dokonce šestnáctý.

Tenis: Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly supertiebreak a jsou v semifinále čtyřhry. Nad Ashleigh Bartyovou a Storm Sandersovou vyhrály 3:6, 6:4, 10:7.

Silniční cyklistika: Michael Kukrle už je na trati časovky.

Tenis: „Smutná výhra, Badosaová byla úplně vyřízená,“ řekla Markéta Vondroušová pro ČT poté, co jí španělská soupeřka vzdala čtvrtfinále.

Veslování: Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postoupil na veslařské olympijské regatě do čtvrtečního finále a obsadí v Tokiu nejhůře šesté místo. Do finále v areálu Sea Forest Water se prosadili jako jediná ze čtyř českých posádek startujících v Tokiu.

Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová dnes obsadily na dvojskifu čtvrté místo ve finále B, celkově skončily desáté a zopakovaly výsledek z Ria de Janeiro.

Lukostřelba: Lukostřelkyně Horáčková prohrála s Nakamuraovou a na OH skončila

Judo: David Klammert končí. V 1. kole kategorie do 90 kilogramů šel do prodloužení, nakonec s Li Kochmanem z Izraele prohrál.

 

Plavání: Barbora Seemanová skončila šestá ve finále na 200 volný způsob za 1:55,45 (český rekord). Zato získala Ariarne Titmusová.

Barbora Seemanová znovu překonala český rekord a doplavala šestá