Národní pivovar slaví 125 let od svého založení limitovanou edicí piva Budvar RESERVE

Budějovický Budvar byl založen roku 1895 a 7.října téhož roku uvařil první várku piva. K příležitosti svého 125.výročí uvařil pivovar exkluzivní várku piva Budvar RESERVE. 125 lahví ručně naplnili, očíslovali a podepsali vrchní sládek Adam Brož a ředitel pivovaru Petr Dvořák.

Touto mimořádnou edicí zároveň pivovar odhaluje nový název a vizuální podobu svého nejsilnějšího piva, dnes prodávaného pod názvem Bud B:Strong, který se do obchodů, restaurací a barů dostane až v příštím roce.

Budvar RESERVE zraje několik měsíců v pivovarských sklepích. Síla piva doprovázená obsahem alkoholu 7,5 % dává ideálně vyniknout jeho vyvážené, lahodné a hebké chuti.

Za 125 let existence Budějovického Budvaru uvařili jeho sládci přes 50 milionů hektolitrů piva. Této hodnoty dosáhli v únoru 2016. Loňský rok byl pro Budějovický Budvar rekordní. Národní pivovar vloni meziročně zvýšil výstav piva o 4,8 % na celkový objem 1,679 mil. hektolitrů, což je nejvyšší objem v celé historii pivovaru. Budvar zároveň v loňském roce vyexportoval nejvíce piva ve své historii. Objem vývozu se meziročně zvýšil o 7,4 % na 1 154 000 hektolitrů. Budějovický Budvar loni vyvážel pivo do téměř 80 zemí světa.