Návštěvníci MS v hokeji se mohou těšit na unikátní zážitky z Košického kraje

V Košickém kraji nachystali k mistrovství světa v hokeji několik atraktivních překvapení. Patří mezi ně soutěž o sledování zápasu české reprezentace na Spišském hradě či ve vinném sklípku na Tokaji, živé hokejové sochy i výlety na zajímavá místa v kraji.

Bohatý program mimo harmonogramu zapasů čeká na návštěvníky MS v hokeji 2019 v Košicích. Několik zajímavých aktivit připravila i organizace Košice Region Turismus, která chce tímto způsobem využít významnou akci nejen na zviditelnění samotného města, ale i celého regionu.

„Obyvatelům našeho kraje, ale i návštěvníkům jsme chtěli připravit aktivity, které propojí hokej s tím nejlepším, co náš region nabízí. Kromě jednodenních výletů po našem kraji či zábavného anglicko-východniarskeho slovníku mohou hokejoví fanoušci sledovat zápasy v takzvaných Královských hokejových lóžích, tedy unikátních místech v kraji. Atmosféru hokejových zápasů zase podtrhnou živé sochy, které mnozí znají z Festivalu živých soch v Spišské Nové Vsi. Těšíme se z této spolupráce a věříme, že ji ocení i zahraniční hosté, „uvedl předseda Košického samosprávného kraje Rastislav Trnka.

Živé sochy zpestří hokejovou atmosféru

Zpestřením fanouškovské atmosféry, kterou bude v brzké době pulzovat město i širší region, budou živé hokejové sochy. Hráče všech 8 týmů, které se v Košicích na MS představí, ztvární umělci světoznámého seskupení Big Names, pocházejícího z Prahy. Fanoušci se s nimi mohou setkat během prvního hracího víkendu v Košicích, ale uvidí jejich již návštěvníci akce Urban 2019, při otevřených tokajských sklepích v sobotu 27.4.2019.

Sledujte hokej jako králové

Na stadionu, v hospodě či doma v pantoflích – sledování hokeje na všechny tyto způsoby už určitě drtivá většina fanoušků zná. Jaké to ale může být v objetí zdí středověkého hradu, který je chloubou celého Slovenska? Nebo ve vinařské oblasti na Tokaji, v prostředí vinného sklepa z 13. století? Okusit tento mimořádný zážitek bude moci několik šťastlivců, kteří mohou vyhrát sledování hokeje v Královské hokejové lóži. Více informací na webu Královské hokejové lóže.

Výlety pro zahraničních i domácích cestovatele

K mistrovství světa nachystala krajská organizace cestovního ruchu Košice Region Turismus i speciální výletní produkty, kterými si domácí i návštěvníci mohou zkrátit čekání na zápas, nebo ujít z dočasně přeplněného města. Pro zahraniční fanoušky, ubytovaných v Košicích, jsou pod názvem Get inspired by Košice Region nachystané čtyři zážitkové výlety – na Spišský Hrad, do pivovaru Kaltenecker, na Tokaj a do Thermal Šírava Spa Resort. Pro zájemce o tyto výlety byl vytvořen speciální web trip.kosiceregion.com.

 

Parní vlak

 
Pro všechny je také připraven zajímavý výlet Plnou parou za světovým dědictvím do nejstarší ledové arény v regionu. Nostalgický vlak potáhne směrem k Dobšinské ledové jeskyni pravý parní lokomotiva Ventilovka z roku 1926. Lístky na vlak si zájemci mohou koupit v Regionálním informačním bodu v Košicích nebo online na vylety.kosiceregion.com.

Parní lokomotiva 93.1360 Ventilovka

Ventilovka v Benešově 2017 , foto: JBcysnews

Hokejové speciálky jako unikátní vzpomínky na MS
  

Pro pravých fanoušků, kteří si chtějí MS v hokeji v Košicích zapamatovat, je připravena i nabídka unikátních upomínkových předmětů. Vyrobené byly v limitované edici. Skvělým suvenýrem je skutečný puk se speciálním hokejovým motivem Prahy. K pravým fanouškům patří dobré pivo. Třetinky pivo Lapačka je uvařené podle speciální receptury v Rožňavské pivovaru Kalteneckerem a kromě uvítacích balíčků pro hosty některých hotelů v regionu, si ho bude moci koupit i široká veřejnost.

Dalším památným předmětem, který Košice Region Turismus nachystal, je zábavný hokejový anglicko-východniarsky slovník. Překlady frází typu „Kolik je hodin“ nebo „Kolik stojí tato pizza“ v něm ale nehledejte. Namísto toho jsou v něm shrnuty všechny podstatné výrazy, které by fanoušek v Košicích měl ovládat. Do you speak Ponashom?



Booking.com