Velká cena Las Vegas – páteční tréninky – tým Mercedes AMG-PETRONAS Formula One

Rušný druhý trénink pro tým Mercedes AMG-PETRONAS Formula One , protože po počátečním zpoždění začíná akce na trati v Las Vegas

  • Uvolněný kryt odtokového kanálu způsobil, že první trénink na Grand Prix Las Vegas byl po osmi minutách přerušen a druhý trénink se zpozdil o dvě a půl hodiny kvůli nutným opravám na okruhu.
  • Druhé z plánovaných session bylo následně prodlouženo na 90 minut, v podobném scénáři, jaký jsme viděli v Kanadě na začátku roku.
  • Jakmile se v 02:30 místního času rozběhl závod, na trati bylo brzy rušno, protože všichni jezdci a týmy se snažili vypořádat s místem konání dlouhém 6,201 km.
  • Po první jízdě na použitých měkkých pneumatikách zajeli Lewis i George své nejlepší časy kvalifikace na nové sadě stejné směsi. dost dobré na to, aby se oba v té době dostali do první pětice.
  • Tým se zaměřil na vyšší spotřebu paliva na středně tvrdých pneumatikách dříve než naši soupeři, ostatní se zlepšili a dostali se před Lewise a George, když nasadili další sadu měkkých pneumatik.
  • Vzhledem k tomu, že teplota trati se po celou dobu pohybovala kolem 15 °C, oba piloti spolu s ostatními týmy hlásili degradaci na obou směsích.
  • Vzhledem k mírně pozměněnému harmonogramu dne skončila traťová akce v 04:00 místního času; Tým se vrátí do třetího tréninku ve 20:.
2023 Las Vegas Grand Prix, Friday – LAT Images

2023 Las Vegas Grand Prix, Friday – LAT Images

LEWIS HAMILTON

„Je to neuvěřitelně rychlý okruh a užil jsem si tam spoustu zábavy. Jsem moc ráda, že jsme dnes mohli zase jet. Na okruhu odvedli skvělou práci, aby opravili problém, který jsme viděli v prvním tréninku, a měli jsme zajímavý druhý trénink. Vyvážení vozu nebylo tak špatné a na podobných pneumatikách nemám pocit, že bychom byli příliš daleko od našich soupeřů. Vypadá to, že všichni trpí zrnitostí a nám docházely pneumatiky; Myslím, že všichni byli na podobné lodi. To je pravděpodobně způsobeno kombinací nového povrchu trati a teploty. Také používáme nastavení s nízkým přítlakem, takže projíždíte spoustu pomalých zatáček a také některé vysokorychlostní zatáčky. Zbytek víkendu bude zajímavý a myslím, že kvalifikace bude nesmírně důležitá. Zvládnutí degradace bude klíčové i v sobotu večer a také v závodě. Celkově jsem si to ale užil, cítím se skvěle a jsem připraven vyrazit ještě dnes.“

 

 GEORGE RUSSELL

„Bylo fajn se po docela dlouhém dni konečně rozjet! Bylo skvělé dostat se ve druhém tréninku na trať a je to velmi rychlý okruh. Je to jedna z nejvyšších rychlostí v roce a závodění v noci je velkolepé. Bude to zajímavý víkend. Session dominovala snaha o zprovoznění pneumatik a poté také zvládnutí zrnění. Myslím, že by to mohlo všem bránit v tom, aby v sobotu večer přišli. Trať se vyvíjela velmi rychle; První kola byla jako jízda na ledu. Jak se však nečistoty a prach rozplývaly, učili jste se a vaše brzdné body se měnily. To je zrádné, zejména s nastavením nízkého přítlaku, ale bavilo mne to. Celkově je to ale všechno o tempu. Bylo těžké získat skutečnou představu o tom, jak jsme na tom ve srovnání s ostatními, protože jsme si vzali pouze jednu novou sadu měkkých pneumatik, zatímco ostatní dvě. Klíčové nakonec bude závodní tempo. Těším se, až se trochu vyspím a vrátím se na třetí trénink ještě dnes!“

 

 ANDREW SHOVLIN, TECHNICKÝ ŘEDITEL TRAŤOVÉ ČÁSTI

„Bylo fajn, že jsme se ve druhém tréninku znovu rozjeli a byli jsme schopni dokončit většinu našeho programu. Před akcí jsme identifikovali zahřívání a zrnění jako nejvýznamnější výzvy, kterým budeme čelit. Až do dnešního dne jsme provedli několik testů, jejichž cílem bylo těmto otázkám lépe porozumět. Přilnavost na trati se rychle vyvíjela, což pomáhalo vyvážení vozu v průběhu tréninku. Víme, že máme několik oblastí, které můžeme zlepšit, pokud jde o vyvážení a tempo v dlouhých jízdách. Je to zjevně velmi úzké pole, jak se letos stává normou. Každý kousek výkonu, který můžeme najít před kvalifikací, bude užitečný. Je také dobré mít nyní trochu času na to, abychom si prošli data před třetím tréninkem. Celkově jsme měli slušný start a doufejme, že na tom budeme moci stavět, až půjdeme do kvalifikace a Grand Prix.“

 

Zdroj: Mercedes AMG Formula One Team

 

Formule 1 – HEINEKEN SILVER LAS VEGAS Grand Prix 17.-19.11.2023