Vánoční trh Kufstein

V městě Kufstein najdete dva vánoční trhy: vánoční trh v městském parku a na pevnosti Kufstein.

V městě Kufstein najdete dva vánoční trhy: vánoční trh v městském parku a na pevnosti Kufstein. Vánoční trh v městském parku Kufstein představuje pravou vánoční atmosféru a program plný zábavy pro velké i malé. Jedná se o adventní trh v centru města, a přece v parku, o trh rušný, a přesto klidný a idylický. V historickém prostředí opevněného města Kufsteinu, na hradě Josefsburg, najdou návštěvníci vánoční ozdoby a dárky, různé vánoční pochoutky, zpestřením jsou každodenní živá hudební vystoupení lidové dechovky a pěveckého sboru zpívajícího gospely a pod.





Zajímavosti vánočního trhu

O všech adventních víkendech jsou návštěvníci zváni na pevnost Kufstein, která je symbolem města. Od 11 do 18 hodin můžete v „WeihnachtsWerkstube“ sami vytvářet svoje umělecká díla a nechat tak obživnout umění ruční práce.
Vánoční trh v městském parku Kufstein vás nadchne svým vánočním programem pro malé i velké návštěvníky.
V kasematech, starých chodbách pevnosti a u hradu Josefsburg na vás čekají krásně upravené stánky s opravdovými, tradičními ručními pracemi a místními dobrotami.
V oblasti Ferienland Kufstein najdete tzv. „Adventhotels“ – adventní hotely, které vás očekávají se svými lákavými nabídkami pro nejromantičtější období roku. K nim patří také známý hotel „Auracher Löchl“: Tyrolský hostinec s tradičními jizbami, původním  sklepem ve skále a nepřehlédnutelným mostem nad Starým městem patří k nejlepším hostincům Tyrolska.
Typ pro rodiny: děti si mohou čekání na Ježíška zkrátit jízdou na kolotoči či projížďkou malým vláčkem; případně si mohou poslechnout povídku o horském švindlíři „Bergflunkerer“.

Otevírací doba

Stadtpark: 28. listopadu – 21. prosince, sobota a neděle: 13.00 – 20.00 hod., pondělí – pátek: 16.00 – 20.00 hodin.

Weihnachtszauber/ pevnost Kufstein:  29., 30. listopadu., 6., 7., 13., 20. a 21. prosince. 2018: 11.00 – 18.00 hod.