Mercedes-Benz Prague Fashion Week představuje lokaci jarní edice a přichází s novým konceptem

 Je nám velkým potěšením, že letos v dubnu můžeme představit Mercedes-Benz Prague Fashion Week v nové podobě. 18. 4. začíná tradiční jarní edice, tentokrát ale přichází s pozměněným konceptem. Leitmotivem nového pojetí fashion weeku jsou tři exkluzivní galavečery, které kombinují módní přehlídku a afterparty. Každý galavečer bude věnován specifické selekci, těšit se tak můžeme na kurátorský výběr z několika kategorií. Kurátory tří galavečerů a módních přehlídek budou šéfredaktoři a kreativní ředitelé tří hlavních mediálních partnerů MBPFW, a to ELLE, Dolce Vita a Harper’s Bazaar, kteří se módě, umění a stylu pravidelně věnují. Magazín Elle se ujme přehlídky českých a slovenských návrhářů, Dolce Vita přizvala módní a oděvní ateliéry, a představí tak výběr studentské módy, a třetí večer uvidíme selekci toho nejzajímavějšího z aktuální evropské módní scény očima šéfredaktorky Harper’s Bazaar.

 

„Po 10 letech, co jako CEO vedu Mercedes-Benz Prague Fashion Week cítím, že je čas na změnu. Proto přicházíme s konceptem tří stěžejních galavečerů. Během odpoledního programu pak nabídneme přehlídky dvou výrazných tváří mladé české módy – Tomáše Němce a značky Tobias Equipment a talentovou soutěž VAN GRAAF Junior Talent nebo módu z madridského fashion weeku,“ vysvětluje nový koncept Lukáš Loskot. Kompletní seznam návrhářů a program budou dostupné na webových stránkách projektu od 4. března.

 

Téma galavečerů 

  • Čtvrtek 18. 4. MBPFW x VISA presents ELLE GALA – Czech & Slovak Runway
  • Pátek 19. 4. MBPFW GALA x MATTONI presents DOLCE VITA Czech & Slovak Fashion Design Students in Context
  • Sobota 20. 4. MBPFW x PLOOM presents HARPER’S BAZAAR GALA – European Runway

 

Mercedes-Benz Prague Fashion Week letos v dubnu zavítá do Tyršova domu, naprosto ikonického srdce sokolů – sídla České obce sokolské. Sokolové podporují nejen sport, ale i kulturu. A proto se návštěvníci MBPFW podívají do nesmírně atraktivního prostředí. Areál na Malé straně tvoří Michnův palác, který se z původně malebné renesanční stavby proměnil v jeden z nejnádhernějších barokních paláců v Praze. Československá obec sokolská koupila polorozpadlý objekt v roce 1921 a dle vítězného návrhu architekta Františka Krásného budovu opravila a dostavbou vznikl Tyršův dům, mimo jiné s prvním krytým bazénem v Praze či budovou tělocvičny. Slavnostního otevření se v roce 1925 zúčastnil prezident T. G. Masaryk. Místo s neopakovatelným geniem loci hostí řadu sportovních, kulturních i společenských akcí. Sokolové míří dál, chtějí pro sport i kulturu nabídnout atraktivní prostředí 21. století a pro stávající areál připravují revitalizaci a dostavbu dle návrhu architekta Josefa Pleskota.

 

„Sokol od svých prvopočátků spojuje sport i kulturu a areál Tyršova domu nabízí vedle sportovního vyžití i honosné reprezentativní prostory. Proto si přítomnosti Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku vážíme a jsme rádi, že v našem sídle poprvé přivítáme jedinečnou přehlídku módních návrhářů, a to nejen z Česka, ale i ze zahraničí,“ řekla starostka ČOS Hana Moučková.

 

Více informací:

  • #MBPFW
  • www.mbpfw.com
  • facebook.com/mbpfw
  • instagram.com/mbpfw
  • TikTok @mbpfw

 29 let Mercedes-Benz ve prospěch módy

Za posledních 29 let se Mercedes-Benz ujal celosvětové role klíčového partnera a titulárního sponzora vybraných módních událostí. Značka se v současné době účastní více než 80 mezinárodních módních platforem ve více než 40 zemích včetně týdnů módy Mercedes-Benz v Sydney, Mexico City, Londýně, Madridu, Tbilisi a Berlíně či uznávaného Mezinárodního festivalu módy a fotografie v Hyères. Mercedes-Benz kontinuálně podporuje vybrané módní akce po celém světě a během dvou desetiletí si podporou rodícího se návrhářského talentu vytvořil obdivuhodnou reputaci. Díky této podpoře mělo více než 90 aspirujících designérů šanci předvést svou tvorbu na 30 platformách po celém světě včetně Milána, Londýna, Prahy, Istanbulu a Berlína.