Kvalitní čokoláda – Pražská čokoláda od značky Steiner Kovarik

S láskou a vášní se rodí vysoce kvalitní čokoláda značky Steiner Kovarik

Vznik čokolády

Nevyrábíme pouze kvalitní pražskou čokoládu, nabízíme vám jedinečný zážitek plný smyslných čokoládových chutí. Chceme, aby se pro vás, stejně jako pro nás, stala luxusní čokoláda vášní a životní radostí. Osud tomu zřejmě chtěl, že se v roce 2011 potkali Silvie Steinerová a Petr Kovařík a díky jejich lásce a vášni k čokoládě se zrodila značka Steiner & Kovarik. Spojením dvou duší, srdcí, energií a čokoládových přání vznikla česká rodinná firma, která pro vás s nadšením vyrábí prvotřídní luxusní čokolády z pečlivě vybraných čokoládových bobů. Zde čerpáme ze stránek firmy a citujeme , více si přečtete o vzniku na jejich webové prezentaci

This slideshow requires JavaScript.

Setkání se značkou Pražská čokoláda

Když odlétáte na dovolenou z pražského letiště V. Havla a před odletem se zastavíte u stánku a zaujme vás nápis Pražská čokoláda. Při hledání vhodného dárku pro naše přátele ve Vídni jsme se takto seznámili s touto firmou a zaujaly nás miniatury s vyobrazením pražských památek.

Při krátkém letu jsme si vyprávěli o tom, co vlastně můžeme my, jako Pražáci přivézt z oblasti gastronomie pro svoje přátele. Ve své podstatě je to právě tato Pražská čokoláda, která nyní je velmi dobrou prezentací stověžaté Prahy.

Rozhovor s majitelem

Podruhé jsme se setkali s touto čokoládou v centru Prahy, a to v nákupním centru Palladium. Naše poslední objevení, kde můžeme tuto čokoládu ochutnat, bylo v Nerudově ulici. To už byl důvod, abychom se vydali na rozhovor s jedním majitelem firmy panem Petrem Kovaříkem.

Nevěděli jsme, že tato firma v Nerudově ulici má tři provozovny. A tak když stoupáte Nerudovou ulicí k Pražskému hradu, zhruba v polovině narazíte na první prodejnu a těsně před zatáčkou vedoucí k Hradčanskému náměstí narazíte na bistro a na prodejnu. Právě v tomto bistru jsme si povídali o historii výroby čokolády a samozřejmě i ochutnali tento vysoce kvalitní výrobek.

Nová etapa značky Pražská čokoláda právě začíná.

Během rozhovor se dozvídáme, jak vše vzniklo a jakým způsobem se čokoláda, nejen Pražská vyrábí, jakou filozofii firma vkládá do svých výrobků. Cílem je nejen zisk, což je u podnikatele samozřejmé, ale také vlastní nápad a pocit z dobře vykonané práce vložený do těchto cukrovinek. Proto se na některých výrobcích objevují mandaly, což výrobkům dodává kromě gastronomického rozměru i rozměr estetický.

Právě v tomto okamžiku jsme se dozvěděli, že výrobce Pražská čokoláda zakoupil nové prostory pro výrobu i prodej čokolády v Praze Řepích. Podle slov pana majitele tím začíná další etapa v rozvoji značky Pražská čokoláda. Během rozhovoru nás překvapilo, že v bistru je možné ochutnat také kvalitní sýry a můžete zde ochutnat  čokoládové víno bílé i červené.

Na závěr velmi příjemného rozhovoru jsme se domluvili na návštěvě provozovny, ze které vám v nejbližších týdnech přineseme reportáž. Se sladkou chutí na jazyku jsme odcházeli směrem k Malostranskému náměstí s velmi dobrou náladou, protože je známo, že čokoláda přináší do našeho života radost a pohodu.