Skiparkpark Praha 2019




 

Skipark Praha je uměle zasněžovaná venkovní lyžařská dráha, která poskytne každému, od zkušených lyžařů až po děti, příležitost lyžovat a trénovat v průběhu zimy v zábavném a bezpečném prostředí na pražském Vypichu u obory Hvězda. Zahájení provozu 25.1.2019 v 12 hodin

SKIPARK PRAHA

Na základě rozhodnutí Rady hl.m. Praha bylo rozhodnuto o podpoře projektu Skipark Praha na Vypichu – Praha 6.

 

OTEVŘENO 8 – 21 HODIN

 

  • Trať je udržovaná kvalitní rolbou pro klasickou i volnou techniku
  • Trať je osvětlena
  • Lyžování je zdarma
  • Výbavu vám zapůjčí
  • Stránky pořadatele

Vypich je křižovatka a k ní přilehlá oblast v západní části Prahy.

Náleží ke katastru Břevnova, rozkládá se nedaleko Motola a Liboce (Obory Hvězda).

Je tvořen velkou nezastavěnou plochou, rozdělenou na několik částí silničními komunikacemi (Bělohorská ulice tvořící karlovarskou radiálu se tu protíná s Ankarskou a Kukulovou ulicí, zajišťující spojení z Petřin do Motola). Díky tomu je z křižovatky významný dopravní uzel, a to nejen v automobilové dopravě, ale i v městské hromadné dopravě; kříží se tu několik autobusových linek a Vypichem procházejí i tramvajové linky (všechny krom linky 22 mají na zdejší točně konečnou). V září 2009 zde byl otevřen největší hypermarket Kaufland v České republice, u něhož byla zároveň zřízena nová zastávka autobusů a tramvají Obora Hvězda. Vzhledem k existenci nedaleké nemocnice tu byl zřízen heliport. Přes oblast Vypichu byla také zřízena i dvě vedení vysokého napětí, ukončená v transformátorovně Západ, umístěné nedaleko smíchovské Skalky. Pod Vypichem vede prodloužení trasy metra A (V.A) z Dejvické k Nem. Motol a přiléhá k němu park Ladronka. 18. června 2011 se v tunelu metra na Vypichu konal „den otevřených dveří“, podle Portálu hl. města Prahy jako první podobná akce po asi 40 letech.

zdroj : wikipedia.org

Historie


Půjčovna:

Ceník půjčovného

běžecký komplet (lyže, boty, hole) – základní 200 Kč
běžecký komplet (lyže, boty, hole) – děti do 12ti let 100 Kč

Podmínky zapůjčení

Při zapůjčení je nutné předložit osobní doklad. Platba za vypůjčení se provádí předem. Vratná záloha za vypůjčený materiál je 2 000,-Kč za jeden komplet. Doba zapůjčení je 2 hodiny. Poslední běžky půjčujeme v 19:00!

Rezervace

Všem zájemcům se omlouváme, ale běžeckou výbavu nelze dopředu rezervovat a na e-maily na toto téma nebudeme odpovídat. Výjimkou jsou zarezervované lekce s instruktorem. Děkujeme za pochopení.