Mistrovství Evropy v atletice 2020 – Paříž

Evropská atletika dnes oznamuje, že mistrovství Evropy v atletice v Paříži 2020, které se má konat na stadionu Charlety ve dnech 25. – 30. Srpna, bylo zrušeno.

Rozhodnutí zrušit mistrovství dnes přijaly místní organizační výbor (LOC) pro Paříž 2020 a Francouzská atletická federace (Fédération Française d’Athlétisme) (FFA) na mimořádném zasedání výkonného výboru LOC.

To se uskutečnilo po předchozím setkání příslušných francouzských orgánů. Evropská atletika a místní organizační výbor pro Paříž 2020  zhodnotily všechny  možnosti pro pořádání mistrovství v letošním roce, jak bylo plánováno na základě studie proveditelnosti týkající se současné situace.
Evropská atletika a všechny ostatní zainteresované strany zapojené do projektu byly následně informovány o rozhodnutí zrušit mistrovství Evropy v atletice v roce  Paříž 2020.

K rozhodnutí o zrušení vedla pokračující pandemie coronaviru a s tím spojená rizika v současné situace  , která zdaleka nejsou pod kontrolou, jakož i existujícím zákazem hromadných akcí ve Francii.

Při zvažování všech potenciálních rizik pro diváky a akreditované osoby, které by se zúčastnily mistrovství, se přihlíželo k hodnocení lékařské komise FFA. Nepříznivé stanovisko Komise k této otázce, doručené tento týden, řádně přijal na svém zasedání Místní organizační výbor pro Paříž (LOC) a FFA.

Prozatímní předseda Evropské atletiky Dobromir Karamarinov ve svém komentáři ke zrušení Evropského atletického mistrovství řekl: „Přestože litujeme, že jsme oznámili zrušení Evropského atletického mistrovství Paříž 2020, stojí za to zopakovat, že v této bezprecedentní době je prvořadé zdraví a bezpečnost všech zúčastněných stran v atletice, včetně sportovců, fanoušků, funkcionářů, partnerů a všech, kteří jsou se sportem spojeni. vždy udělat to, co je nejlepší pro členy naší atletické rodiny a pro širokou veřejnost. “

Evropská rada pro atletiku projedná toto téma spolu s dalšími změnami globálního atletického kalendáře, které byly vynuceny kvůli pandemii COVID-19, na jejich příštím zasedání, které je naplánováno na videokonferenci ve dnech 7. – 8. května.

 

Stránky organizátora

 

Paříž na jeden den

One thought on “Mistrovství Evropy v atletice 2020 – Paříž”

Comments are closed.