Parním vlakem na Audienci u císaře Karla I.

Letošní Audience u císaře Karla I. v Brandýse nad Labem se koná v sobotu 29. dubna. Na akci se můžete svézt parním vlakem, který poveze lokomotiva Čtyřkolák (434.2186). Nostalgický vlak, jehož součástí bude i císařský salonní vůz Ferdinand, odjíždí z pražského Masarykova nádraží v 8:39 hod.

Na audienci u císaře Karla I. parním vlakem

Svezte se na Audienci u císaře Karla I. v Brandýse nad Labem parním vlakem. Letos vyjede nostalgický vlak v sobotu 29. dubna v 8:39 hod. z pražského Masarykova nádraží a asi po hodinové jízdě dorazí na brandýské nádraží.

Součástí soupravy nostalgického vlaku, který potáhne parní lokomotiva Čtyřkolák (434.2186), budou typická i jedinečná vozidla provozovaná na našich železnicích od 60. let 20. století až do nedávné minulosti.

Ferdinandův salónní vůz

Parní vlak letos poveze také Ferdinandův salonní vůz, který v roce 1909 vyrobila slavná pražská továrna Ringhoffer. Vůz byl určen pro cestování následníka trůnu Františka Ferdinanda d´Este a císaře Karla I. Rakouského. Po vzniku republiky vůz sloužil i pro potřeby prezidenta Masaryka.

Na svou zpáteční jízdu do Prahy se parní vlak vydá z brandýského nádraží v 15:20 hod. Ať už s ním pojedete z Prahy, z Brandýsa n. L., nebo oběma směry, je třeba být na nádraží vždy minimálně 15 minut před odjezdem.

 

Jízdenky

Jízdenky koupíte on-line na stránkách Národního technického muzea nebo v pokladně muzea (Kostelní 42, Praha 7) od úterý do neděle mezi 8. a 18. hod.

  • jednosměrné Praha – Brandýs n. L.: 200 Kč, dítě do 18 let, ZTP a ZTP/P 140 Kč
  • jednosměrné Brandýs n. L. – Praha: 150 Kč, dítě do 18 let, ZTP a ZTP/P 90 Kč
  • zpáteční Praha – Brandýs n. L. – Praha: 290 Kč, dítě do 18 let, ZTP a ZTP/P 190 Kč.
  • děti do 3 let cestují zdarma bez nároku na místo k sezení

Po předložení jízdenky z parního vlaku získáte v sobotu 29. dubna 2023 slevu 30 % na vstupné na prohlídku brandýského zámku.

zámek Brandýs nad Labem

Změny nasazení vozidel a programu akce vyhrazeny.

Více informací naleznete ZDE

Foto: Cysnews

 

Kalendář parních vlaků 2023