Vídeň zve od pátku na velikonoční trhy

S prvním dubnovým dnem se ve Vídni otevřou brány oblíbených velikonočních trhů. Na čtyřech stanovištích s celkem 200 stánky budou návštěvníci moct nasát velikonoční atmosféru, nakoupit tradiční dekorace a ochutnat velikonoční speciality. Doprovodný program pamatuje i na ty nejmenší.

Ve Vídni vrcholí přípravy velikonočních trhů, které své brány otevřou již tento pátek. Návštěvníci se mohou těšit na Starovídeňský velikonoční trh ve Freyungu i na krásné prostředí trhů u zámku Schönbrunn. Za návštěvu stojí i velikonoční trh Am Hof a pro nedočkavce je skvělou volbou i trh na náměstí Franze Jonase, který je otevřen již od 10. března. Oblíbené velikonoční trhy nabízejí kromě svého sortimentu i doprovodný program a zábavu pro nejmenší.

 

Velikonoční trhy před zámkem Schöbrunn

 

Velikonoční trhy před zámkem Schönbrunn jsou jedny z nejkrásnějších ve městě. Oproti ostatním trhům ve Vídni své brány letos otevře ale o den později, tedy v sobotu 2. dubna.  Návštěvníci tohoto trhu se mohou těšit na krásné prostředí barokního zámku i na stánky zhruba šedesáti rakouských i zahraničních prodejců. Chybět nebude živá jazzová a swingová hudba pro dospělé ani zábavný program pro ty nejmenší. Za návštěvu určitě stojí tvořivá dílnička velikonočního zajíčka, kde si děti budou moct vyrobit vlastní velikonoční dekoraci. Kromě stánků s gastronomickými specialitami a řemeslnými výrobky se návštěvníci mohou těšit na barevnou jarní výzdobu včetně květin i nadrozměrných velikonočních vajec.

Velikonoční trh před zámkem Schönbrunn

od 2. do 19. dubna 2022, denně od 10 do 18:30 hod.  

Starovídeňský velikonoční trh

Kdo si nechce nechat ujít pohled největší vajíčkovou horu v Evropě, tak by neměl při návštěvě Vídně vynechat Starovídeňský velikonoční trh na Freyungu. Právě tam každý rok vyrůstá hora ze zhruba čtyřiceti tisíc kraslic. Ani zde samozřejmě nechybí velikonoční speciality od sladkých bochánků z kynutého těsta až po jehněčí speciality. I zde je pro děti naplánovaná velikonoční dílna a navíc i loutkové divadlo.

Starovídeňský velikonoční trh

od 1. do 18. dubna 2022, denně od 10 do 20:00 hod.  

Za návštěvu stojí i velikonoční trh Am Hof, který je tradičním trhem se spoustou řemeslných výrobků a velikonočních laskomin. Navštívit ho lze od 1. do 18. dubna denně od 10 do 18:30 hod. Od 10. března je ve Vídni otevřený i velikonoční trh na Franz Jonas Platzu, který na své návštěvníky čeká až do velikonoční neděle, 17. dubna, vždy od 8:30 do 21 hod.

Foto: © WienTourismus/Christian Stemper