Test – MiVue™ C580

Do naší redakce jsme dostali k otestování kameru MiVue™ C580 . Rozhodli jsem se k testu na naší cestě do Berlína a to na závod Formule E . tedy nasedáme a při startu motoru se kamera zapíná a my zahajujeme testování .

První dojmy z kamery

Kamera je zabalena v malé krabičce a balení obsahuje jednoduchý návod na používání. První krokem bylo zakoupit kvalitní kartu na záznam videa. Tato karta není součástí dodávky a je nutné koupit kvalitní a velikostí odpovídající záznamové medium.

Pak jsme prostudovali, jaký software naistalovat do počítače na zpracování zaznamenaných videí. Dalším krokem bylo upevnění držáku do vozidla a zapojení kamery ve vozidle. kamera na první dojem působí kompaktně a ve vozidle nebrání ve výhledu.

Natáčíme a zaznamenáváme cestu

Kamera se sama zapíná po nastartování či zapnutí vozidla. Tím odpadá nutnost sledovat, zda kamera je zapnutá, tedy plus pro řidiče. V dnešním provozu je třeba být velmi obezřetný a není kolikrát daleko k nehodě. A právě když máme záznam je to velké plus. Proto nám kamera dávala určitý pocit jistoty, a to zvláště v hustém berlínském provozu.
Během testu sledujme, jak kamera zvládá úsekové měření a upozorňuje na radary. Měli jsme možnost online kontrolovat, jak vše funguje, jelikož v autě od výrobce DS, kterým naše cesta do Berlína probíhala, bylo v navigaci také stejné sledování.

Během cesty tam i zpět a stejně i po městě jsme nezaznamenali žádný problém s provozem kamery .

 

Zpracování záznamu

Nahrajeme do dodaného programu naše záznamy a můžeme sledovat průběh cesty. Záznamy jsou rozděleny na části a je možnost sledovat na mapě kde jsme se pohybovali, jakou rychlostí náš vůz jel a další parametry jízdy. tedy celý průběh naší jízdy, a to včetně zvuků z vozidla. je však možnost vypnout nahrávání zvuku.

Závěrem

Dostali jsme do redakce vysoce kvalitní a spolehlivou kameru, která splnila naše požadavky. Dodala nám jistotu v případě řešení sporných situací např. při dopravní nehodě či špatném parkování, že máme důkazy pro naše tvrzení. Spolehlivost a kvalita záznamu nás zase přesvědčila o kvalitě kamery.

Doporučujme pro řidiče, kteří často cestují a i pro ty jenž mají rádi kontrolu nad tím co se děje kolem nich . V neposlední řadě můžeme naším záznamem pomoci Policii s objasněním nehod, jelikož často slýcháváme výzvy Policie o poskytnutí záznamu z kamer.

 

 

Dokonale jasné záběry se senzorem STARVIS, nyní v kameře MiVue™ C580

  • Vysoce kvalitní snímač STARVIS CMOS od Sony
  • Ostřejší snímky se záznamem vysokého dynamického rozsahu
  • Upozornění na úsekové měření
  • GPS upozornění na radary
  • Režim parkování s pasivním napájením
Displej
Velikost displeje 2.0″
Video
Rozlišení videa Full HD 1920 x 1080 at 60fps
Full HD 1920 x 1080 at 30fps
Full HD 1920 x 1080 at 30fps HDR
Video senzor Vysoce kvalitní snímač STARVIS CMOS od Sony
Světelnost F1.8
Formát nahrávání .MP4 (H.264)
Úhel záznamu 140°

od výrobce kamery

Další informace od výrobce: ZDE