Společnost Epson byla zařazena na seznam nejlepších firem CDP za svůj přístup k řešení klimatické změny a ochraně vodních zdrojů

Společnost Epson Společnost Epson byla za své úspěchy v řešení klimatické změny a ochrany vody zařazena mezinárodní ekologickou organizací CDP na seznam nejlepších firem (A List).

 

CDP je nezávislá nezisková charitativní organizace, která provozuje globální systém informací o životním prostředí.

Každý rok vybízí společnosti, aby měřily a kontrolovaly svá rizika a příležitosti související se změnou klimatu, ochranou vody a odlesňováním. CDP tak činí na žádost investorů, odběratelů a zainteresovaných stran z měst, kteří tyto informace využívají při rozhodování, do kterých společností mají investovat.

Epson věří, že důvodem tohoto uznání je naplnění řady opatření snižujících emise uhlíku v návaznosti na ustavení pracovní skupiny pro zveřejňování finančních informací souvisejících s klimatem. Mezi nedávné iniciativy patří zavedení a dokončení programu přechodu na 100% obnovitelnou elektřinu na pracovištích skupiny Epson po celém světě[1].

 

Toto hodnocení je dalším důkazem, že to s řešením klimatické změny a přípravou na budoucnost myslíme vážně

Pan Nagafusa, prezident společnosti Epson Europe, uvedl: „Zařazení na seznam nejlepších firem CDP ve dvou kategoriích – změna klimatu a ochrana vody – vysílá jasný signál našim zákazníkům, obchodním partnerům a investorům. Ukazuje, jak hluboce záleží společnosti Epson na dosažení uhlíkové negativity ve všech svých globálních aktivitách. Toto hodnocení je dalším důkazem, že to s řešením klimatické změny a přípravou na budoucnost myslíme vážně.“

CDP hodnotí aktivity společností v oblasti životního prostředí pro více než 740 institucionálních investorů z celého světa s majetkem v celkové výši 136 bilionů dolarů. Výsledky dotazníků se používají k hodnocení společností z hlediska environmentální výkonnosti pro přední světové indexy společensky odpovědných investic (SRI), které používají investoři ESG.

Z více než 23 000 společností, které zveřejnily informace prostřednictvím CDP, se na seznam A dostala méně než 2 %. Společnost Epson byla jednou z mála společností, které získaly známku A ve dvou kategoriích, čímž se potvrdilo, že společnost Epson je lídrem v oblasti udržitelnosti. Epson se domnívá, že zařazení na tento prestižní seznam je důležitou zprávou pro institucionální investory činící investiční rozhodnutí v oblasti ESG, a rovněž vysílá silný signál zákazníkům hledajícím produkty a služby snižující jejich ekologickou stopu, stejně jako obchodním partnerům nebo jiným zainteresovaným stranám.

[1] Nezahrnuje některá prodejní místa a pronajaté nemovitosti, kde nelze určit množství spotřebované elektřiny.