Siemens a BioNTech rozšiřují spolupráci při globální výrobě vakcín

  • Siemens dodá nejnovější automatizační a digitalizační technologie pro výrobu vakcín proti onemocnění covid-19
  • V plánu je společný závod na výrobu vakcín v Singapuru

Německá biotechnologická společnost BioNTech SE se sídlem v Mohuči a firma Siemens rozšířily a zintenzivnily svou strategickou spolupráci s cílem posílit a vytvořit další kapacity pro výrobu vakcínu proti onemocnění covid-19.

Společnost BioNTech již vyjádřila svůj záměr zřídit další výrobní závody pro výrobu vakcíny po celém světě s využitím zkušeností a technologií nasazených ve výrobě v Marburgu. Prvním by měl být výrobní závod v Singapuru. Ve spolupráci s firmou Siemens se společnosti BioNTech podařilo v Marburgu během pouhých pěti měsíců proměnit stávající zařízení v podnik na výrobu vakcín. V rámci této spolupráce poskytuje Siemens výrobním závodům BioNTech nejnovější automatizační a digitalizační technologie, jako jsou software pro návrh, simulace a projektování, i technologie pro řízení procesů.

 

„Siemens a BioNTech pojí již několik let úspěšná spolupráce. BioNTech byl jedním z prvních výrobců, který společně s farmaceutickou firmou Pfizer uvedl na trh novou mRNA vakcínu. Naše technologie a dlouholeté odborné znalosti a zkušenosti pomohly proměnit jejich závod na zařízení pro výrobu vakcín během pouhých pět měsíců, nikoli v řádu roku. Nyní chceme tento úspěch přenést i do dalších lokalit, aby byly vakcíny proti onemocnění covid-19 dostupné co nejrychleji a po celém světě,“ uvedl Cedrik Neike, člen představenstva společnosti Siemens AG a generální ředitel Digital Industries.