Sedmé narozeniny táborské zoo budou ve znamení její záchrany

 Vrátit se o sedm let zpátky a pomoci zachránit táborskou zoologickou zahradu budou moci v sobotu 2. července její dětští návštěvníci. Ošetřovatelé pro ně připravili velkou zábavnou hru „Zachraň zoo“, která připomene skutečný příběh záchrany táborské zoo. Součástí oslav sedmých narozenin ZOO Tábor bude bohatý program plný soutěží a her. Chybět nebude ani hudební vystoupení či křest jaka domácího. Na podiu se také představí speciální zvířecí hosté.

Je neuvěřitelné, kam se zoologická zahrada za těch sedm let dostala. Zvířata našla důstojný domov a zoo se stala vyhledávaným cílem rodinných výletů. Velmi rychle se dostala do čela nejnavštěvovanějších turistických míst v celém regionu. Velký dík za to patří našim návštěvníkům a příznivcům, kteří nám pomohli překonat i zatím nejhorší období během koronavirové pandemie, kdy jsme byli stejně jako ostatní zoo po dlouhé měsíce nuceně uzavření. Každý návštěvník a podporovatel nám pomáhá chránit ohrožené druhy zvířat,“ říká ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

Jako poděkování připravila zoologická zahrada speciální narozeninový den plný zábavných her a soutěží.

Děti si mohou zábavnou formou vyzkoušet symbolické krmení zvířat, při velké zoohře budou zase zvířata zachraňovat. Nejšťastnější vylosované zachránce čekají zajímavé ceny. Chybět nebudou ani oblíbená komentovaná krmení či výtvarné dílny,“ přibližuje narozeninový program mluvčí ZOO Tábor Filip Sušanka.

Podrobný program včetně časového harmonogramu naleznou zájemci na webových stránkách zoo www.zootabor.eu

 

Rozlohou největší zoologická zahrada jižních Čech ZOO Tábor patří k nejmladším zahradám v Česku.

Vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Tím ji zachránil před likvidací a rozprodáním zvířat. Pro veřejnost byla ZOO Tábor otevřena o měsíc později. V roce 2021 ji navštívilo 110 tisíc lidí. Aktuálně je otevřená každý den od 9:00 do 19:00.

Hlavním posláním zoo je chov a ochrana ohrožených druhů zvířat. Nejvýznamnějším projektem táborské zoo je reintrodukce zubra evropského do přírodních rezervací v Evropě. Podrobnosti o návratu tohoto majestátního tvora a možnosti, jak tento projekt podpořit, lze nalézt na webu www.zazubra.cz. Aktuálně v ZOO Tábor žije přes 380 zvířat více než 70 živočišných druhů. Generálním sponzorem je EKOSPOL.