Prohlášení týmu Mercedes-AMG Petronas F1

Vážená komunito a fanoušci Formule 1, Abu Dhabi jsme opustili a nevěřili tomu, čeho jsme byli právě svědky. Prohrát závod samozřejmě ke hře patří, ale něco jiného je, když v závodění ztratíte důvěru.

Společně s Lewisem jsme pečlivě zvažovali, jak reagovat na události ve finále sezóny Frmule 1.

Vždy nás vedla láskak  tomuto sportu a věříme, že každá soutěž by měla být vyhrána po zásluze. V nedělním závodě mnozí cítili, včetně nás, že způsob, jakým se věci vyvíjely, nebyl správný.

Důvod, proč jsme v neděli podali protest proti výsledku závodu, byl ten, že předpisy Safety Car byly aplikovány novým způsobem, který ovlivnil výsledek závodu poté, co byl Lewis ve vedení a směřoval k vítězství v Mistrovství světa.

Apelovali jsme v zájmu sportovní férovosti a od té doby jsme vedli konstruktivní dialog s FIA a Formulí 1, abychom vytvořili jasnou budoucnost, aby všichni závodníci věděli, podle jakých pravidel závodí, a jak bude jejich dodržování vymáháno.  Proto vítáme rozhodnutí FIA zřídit komisi, která bude důkladně analyzovat, co se stalo v Abú Dhabí, a zlepšit robustnost pravidel, řízení a rozhodování ve Formuli 1. Vítáme také, že pozvala týmy a jezdce, aby se zúčastnili.

Tým Mercedes-AMG Petronas bude s touto komisí aktivně spolupracovat na vybudování lepší Formule 1 – pro každý tým a každého fanouška, který tento sport miluje stejně jako my. Za tento proces poneseme odpovědnost FIA a tímto stahujeme naše odvolání.

2021 Abu Dhabi Grand Prix, Sunday – Steve Etherington

Maxi Verstappenovi a Red Bull Racing: rádi bychom vyjádřili upřímnou úctu k vašim úspěchům v této sezóně. Udělali jste tento boj o titul šampionátu Formule 1 skutečně epickým. Maxi, gratulujeme tobě a celému tvému ​​týmu. Těšíme se, že s vámi budeme bojovat v příští sezóně na dráze.

A konečně, i když tento šampionát jezdců neskončil tak, jak jsme doufali, můžeme být na náš tým hrdí.

Lewisi, jsi nejlepší závodník v historii Formule 1 a v každém závodě této neuvěřitelné sezóny jsi dřel. Jsi bezchybný sportovec na trati i mimo ni a podal jsi bezchybný výkon. Jsi čistý soupeř, který je vzorem pro miliony po celém světě.

Valtteri, byl jsi tak důležitou součástí tohoto týmu, během pěti sezón jsi zajistil pět mistrovství konstruktérů. Děkujeme ti za tvůj pozoruhodný příspěvek k naší historii motorsportu. Kiitos, Valtteri.

 

A konečně všem zručným a zapaleným ženám a mužům týmu Mercedes-AMG Petronas F1 v Brackley a High Performance Powertrains v Brixworthu: vítězstvím v osmém šampionátu konstruktérů jste napsali historickou kapitolu příběhu Stříbrného šípu – v řadě. To je bezprecedentní úspěch. Jednoduše řečeno: je to úžasné. Jste úžasní.

zdroj : Mercedes-AMG Petronas F1

 

Výsledky Grand prix Formula 1 – 2021