Poslední výzva, kdy mohou sportovní organizace čerpat slevu na nájemném

Do pondělí 31. srpna 2020 včetně, mají sportovní organizace poslední možnost žádat Národní sportovní agenturu o příspěvek na nájemné. A to za předpokladu, že jsou ve svém sportovním zařízení v nájmu hl. m. Prahy a mají zájem o dotaci v souladu s podmínkami výzvy.

Podpora je určena pro sportovní organizace, které musely uhradit nájemné za užívání sportovního zařízení i za dobu, kdy nebylo možné v důsledku vyhlášení nouzového stavu a mimořádných opatření dané sportovní zařízení zcela či zčásti využívat ke sportovní činnosti. Dotace pokrývá nájemné sportovního zařízení v měsících březnu, dubnu, květnu roku 2020, přičemž nájemní vztah musí trvat nepřetržitě alespoň od 1. ledna 2020 a nesmí se jednat o nájem sportovního zařízení určený pro jednorázovou akci, ale k pravidelné sportovní činnosti sportovní organizace. Oprávněným žadatelem jsou sportovní organizace založené za jiným účelem než dosažení zisku. O dotaci také nelze žádat v případě, že už byly náklady zcela uhrazeny jinou dotací z veřejných zdrojů.

Veškeré informace a pravidla pro podání žádosti naleznou zájemci na webových stránkách Národní sportovní agentury, a to na: https://covidsport.cz/. Pro splnění uvedených podmínek výzvy musí žadatelé zaslat písemnou žádost o 30% slevu na nájemném nejprve na Magistrát hl. m. Prahy, konkrétně na odbor hospodaření s majetkem. Nejpozdější termín pro zaslání žádostí o slevu na Magistrát hl. m. Prahy je středa 26. srpna 2020. Po obdržení potvrzení o slevě můžou žadatelé podat kompletní žádost o dotaci na Národní sportovní agenturu.

Program COVID-SPORT má za cíl zmírnění negativních dopadů celosvětové pandemie COVID-19 na činnost sportovních organizací, které byly zasaženy důsledky vyhlášení nouzového stavu na území České republiky a vydáním mimořádných opatření.