Podzimní Zoo Ostrava

Areál Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava už nějakou dobu hýří zářivými podzimními barvami. Lidé si i v tomto období stále mohou zpestřit prohlídku nejrůznějšími aktivitami probíhajícími převážně v letních měsících – projížďkou safari expresem přímo mezi stády afrických a asijských kopytníků, prohlídkou pěstebních skleníků s tropickými a subtropickými rostlinami nebo komentovaným setkáním u řady druhů zvířat. Většina z nich potrvá až do konce října.

 

Projížďka safari expresem

V závislosti na počasí se mohou zájemci stále projet safari expresem. Projížďky třemi rozlehlými výběhy se stády afrických a asijských kopytníků probíhají od pátku do neděle, vždy od 10 do 16:40 hod. Na cca šestihektarové ploše lidé uvidí okolo stovky zvířat. Nástupiště se nachází pod výběhem afrických kopytníků. Safari expres pojede i během podzimních prázdnin 26. a 27. října.

Prohlídky pěstebních skleníků

Do pěstebních skleníků, které se nacházejí v botanickém zázemí, nemají návštěvníci běžně přístup. Komentované prohlídky s průvodcem se zde konají o sobotách a nedělích vždy v 11 a ve 14 hod. a jsou v ceně vstupného do zoo. Na ploše okolo 1000 m2 rostou tropické a subtropické rostliny z různých koutů světa, k vidění a v případě zralosti i k ochutnání je třeba kolekce exotického ovoce a zeleniny, včetně různých druhů bylinek a koření. Sraz zájemců je vždy u vstupu do zoo, kde si skupinu vyzvedne průvodce. Z důvodu omezené kapacity je nutná rezervace předem na tel. čísle 596 241 269 nebo osobně na vrátnici zoo.

Komentovaná setkání u zvířat

Většina komentovaných setkání probíhá za příznivého počasí o víkendech a svátcích. Krmení hulmanů posvátných a medvědů ušatých v expozici Čitván nebo krmení šimpanzů v Pavilonu evoluce si ale mohou návštěvníci užít každý den, stejně jako péči o slony. O víkendu k nim pak přibydou pandy, ary či hroši. Kompletní harmonogram komentovaných setkání najdete zde.

 

 

 

Šípkový podzim

Lidé se také stále mohou zapojit do soutěže Šípkový podzim a přinést do zoo žaludy, šípky či jeřabiny. Tyto plody zpestří jídelníček mnoha chovaným zvířatům. Podrobné informace a pravidla soutěže najdete na https://www.zoo-ostrava.cz/cz/zoo/novinky/2620-zoo-ostrava-vyhlasuje-sberacskou-soutez-sipkovy-podzim/. Děkujeme!

Foto  autoři Barbara Krzyžanková, Monika Vlčková (foto) a Enrico Gombala (video).