Perušič se Schweinerem porazili   v Ostravě mistry světa a jsou ve finále

Ondřej Perušič a David Schweiner se i ve třetím ročníku turnaje Světové série J&T Banka Ostrava Beach Open dostali mezi nejlepší čtyři týmy. A po dopolední výhře nad ruskými mistry světa v plážovém volejbalu Vjačeslavem Krasilnikovem a Olegem Stojanovským 2:0 (17, 14) jsou ve finále, v němž se od 17 hodin utkají s Alexanderem Brouwerem a Robertem Meeuwsenem. Nizozemský pár zvítězil nad Brazilci Andrem a Georgem po boji 2:1 (20, -24, 14).

 České jedničky, které v březnu vybojovaly historický triumf na turnaji v Dauhá, od začátku deptaly Rusy strojově přesnou hrou s minimem chyb. První set, v němž dominovaly útoky na síti, Češi ovládli poměrem 21:17. Ve druhé sadě předvedl několik výborných zákroků v poli Perušič, Schweiner si zase připsal dva úspěšné bloky včetně toho při mečbolu. Rusové, kteří působili nervózním dojmem, si připsali jen 14 bodů.

„I když to podle skóre tak nevypadá, až do samého závěru jsme si nemohli být ničím jistí. Rusové jsou pověstní tím, že mají vynikající servis i v těžkých momentech. Naštěstí jim to dnes nelepilo a my jsme byli schopní si odztrátovat ten zbytek,“ řekl na kurtu Perušič.

„Rusové se od začátku na centrkurtu necítili dobře jak na útoku, tak na servisu, a na tom je jejich hra založená. Také nám pomohla skvělá atmosféra,“ pokračoval český polař. „Před turnajem jsme říkali, že budeme spokojení s postupem do čtvrtfinále, tohle je těžký nadplán. Jestli z toho bude zlatá medaile, tak budeme jedině rádi,“ dodal Schweiner.

Kromě zlata z Dauhá mají Perušič se Schweinerem z elitního okruhu na kontě dvě druhá a jedno třetí místo. Druzí skončili v roce 2018 v Mersinu a předloni v Ostravě, třetí letos v Cancúnu.

Semifinále: Perušič, Schweiner (1-ČR) – Krasilnikov, Stojanovskij (4-Rus.) 2:0 (17, 14), Brouwer, Meeuwsen (22-Niz.) – Andre, George (19-Braz.) 2:1 (20, -24, 14).

Zdroj: ČTK

Foto: FB J&T Banka Ostrava Beach Open