Najman ovládl road racingové závody v Hričově

V uplynulém víkendu Petr Najman navázal na své nedávné závodní úspěchy. Tentokrát zavítal na Slovensko, odkud si odvezl nejcennější poháry ze všech závodů, do kterých nastoupil. Na letišti v Dolním Hričově u Žiliny se o uplynulém víkendu odjely jedny z prvních letošních road racingových závodů. Ty uspořádalo SMF ve spolupráci s AČR a CAMS. Petr Najman tradičně nastoupil do tříd Supermono a Supersport a na slovenském letišti nenašel přemožitele. Severočeský závodník vyhrál oba závody v obou třídách, ale nešlo jen o konečné výsledky, celý závodní víkend mu dobře posloužil k přípravě na letošní sezonu v IRRC.


„Pátek začal dvěma volnými tréninky, které byly hlavně o seznámení se s tratí a hledáním optimálního nastavení motorky. To se nám povedlo najít až v první kvalifikaci. V ní jsem si vyjel první místo na roštu. Po pátečním programu byla rozprava s jezdci a moc si vážím týmu okolo organizátora Baláže, že se snažili vyhovět všem našim námitkám a v sobotu bylo vše na 100 % připraveno,“ vyprávěl Petr Najman.


Sobota začala druhou kvalifikací, v níž Najman opět zrychlil a utvrdil si první místo na startu, jak v Supermonu, tak v Supersportech. V sobotu odpoledne proběhly první dva závody.

 


„Do obou se mi povedlo skvěle odstartovat, ujet soupeřům a v klidu si dojet pro vítězství v obou kubaturách. Neděli zahájily dopolední Warm Upy, do kterých jsme nenastoupili a soustředili se na druhé závody. Ty probíhaly ve stejném duchu jako ty sobotní. Nasadil jsem hned od začátku rychlé tempo, abych ujel soupeřům, a pak už si jen hlídal náskok,“ popisoval první závody Petr Najman.


Hričov pro tým kolem Petra Najmana byl skvělou zkouškou a ukázal na problémy, které mají a musí vyřešit do prvního závodu v Belgickém Chimay.

Zdroj: najmanmoto.cz
Foto: Robert Sobčák