NaBOSo ve spolupráci s leguano chystá 2. ročník Barefoot festu Uvítá nejlepší českou slacklinerku i ultramaratonce

 Největší prodejce barefoot obuvi v České republice, firma naBOSo a výhradní dovozce bosobot leguano, pořádají 1. června od 14 hodin už druhý ročník Barefoot festu. Konat se bude na prostranství před showroomem naBOSo v Praze Vysočanech. Akce je určená jak pro příznivce bosé chůze, tak pro širokou veřejnost. Návštěvníky čeká praktický odborný program, zábava pro děti i občerstvení. Datum není vybrané náhodně, kromě Dne dětí se 1. června slaví i Mezinárodní den bosé chůze. Spojení těchto dvou svátků je velmi příznačné, protože právě na děti se naBOSo začíná více zaměřovat. V plánu má letos i otevření kliniky specializované na vývoj dětských nožek.

V rámci pestrého programu Barefoot festu se můžete setkat s nejlepší českou slacklinerkou Annou Hanuš Kuchařovou ze slacklineacademy.cz a zjistit, jak jste na tom s rovnováhou při chůzi po slackline.

S technikou běhu vám na místě poradí nejznámější český ultramaratonec Miloš Škorpil (bezeckaskola.cz). Zjistíte také, co je glass walking a vyrobit si můžete i vlastní sandály.

Firma naBOSo spolupracuje s celou řadou odborníků, a kromě prodeje barefoot bot cílí i na péči o nohy a osvětu o zdravém obouvání. Proto na Barefoot fest přijalo pozvání hned několik fyzioterapeutů, jako Edita Prošková, Jana Exnarová, Kristýna Souhradová, Lukáš Chvátal, Lucie Kinclová a Hana Straková. Pomůžou návštěvníkům Barefoot festu zjistit stav jejich nohou na podoskopu a budou k dispozici i ke konzultacím.

Dětskou nožku zde naučí správně změřit Olga Sidorenková a s psychomotorickým vývojem miminek poradí Kristýna Šonská (obě FyzioKoktejl).

Komplexní vyšetření pohybového aparátu dítěte pak poskytne Lucie Ternová z mamasport.cz. Jak souvisí diastáza s chůzí, na to odpoví další spolupracovnice naBOSo Anna Nováková (coreyoga.cz). A chybět nebude ani lektorka zdravého pohybu Vladana Botlíková a její program na probuzení chodidel.

V testovací zóně bude samozřejmě možné vyzkoušet a koupit různé barefoot obutí, k dispozici budou firemní značky Angles a Crave, ale samozřejmě i leguano, Xero Shoes, Saltic, Aylla či Pegres.

A aby se děti nenudily, je pro ně připravené malování na obličej, různé pohybové aktivity, dětský koutek a také diskotéka.

První ročník Barefoot festu pořádalo naBOSo loni v červnu v parku Maxe van der Stoela v Praze 6. Fotky z loňského ročníku zde

Více na www.naboso.cz