Moravskoslezský kraj zavádí nošení roušek a další opatření ke Covidu -19

V souvislosti s epidemiologickou situací v Moravskoslezkém kraji dnes místní hygienická stanice rozšíří aktuálně platná opatření v oblasti Karvinska na území celého kraje. V kraji se zavádí povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách i veřejné dopravě.

Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě

Mimořádné opatření č. 15/2020 Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě

Vybíráme z nařízení KHS :

  • Omezení shromažďování osobve venkovních i vnitřních prostorách na max. 100 osob. Ve venkovníchi vnitřních prostorech je možný vyšší počet účastníků pouze za předpokladu zřízení oddělených sektorů, kterých může být maximálně 5.
  • Omezení rekreačních a zotavovacích aktivit, které zahrnuje opatření, která musí zajistit provozovatelé zotavovacích akcí, provozovatelé koupališť a vnitřních sportovišť.
  • Omezení provozu stravovacích služeb, které spočívá včasovém omezení provozu od 8,00 do 23,00, a dále vnutnosti zajistit omezený počet osob u jednoho stolu, dostatečné rozestupy a pravidelnou desinfekci inventáře a možnost desinfekce pro návštěvníky.
  • Opatření se netýká pouzestravování zaměstnanců a zařízení, která poskytují současně i ubytovací služby, kde je umožněno podávání snídaní od 6,00.
  • Obnovení povinnosti nosit ochranu dýchacích cesta to ve všech vnitřních prostorách staveb mimo bydliště (tedy i na pracovišti) a vhromadné dopravě.
  • Opatření vůči zaměstnavatelům, která mají za cíl minimalizaci kontaktů mezi pracovníky na směně, mezi zaměstnanci vjednotlivých směnách, provádění desinfekce na pracovištích.
  • Mají rovněž povinnost zamezit vstupu přeshraničních pracovníků do provozoven a pracovišť, pokud tito nepředloží potvrzení o absolvování PCR vyšetření na Covid 19 snegativním výsledkem

Mimořádná opatření

Mimoradne opatreni KHS Moravskoslezského kraje