DS AUTOMOBILES usiluje o nový úspěch v JIŽNÍ AFRICE!

  • Tuto sobotu 25. února se v Kapském Městě uskuteční pátý závod deváté sezóny šampionátu ABB FIA Formule E
  • Po velkolepém vítězství v Hajdarábádu usiluje DS Automobiles o nový úspěch
  • Vůbec poprvé v historii této disciplíny se E-Prix pojede na jihoafrické půdě

Stejně jako před téměř dvěma týdny v Indii, se i v Jihoafrické republice příští sobotu uskuteční vůbec první E-Prix.

Tento jedinečný závod se pojede v Kapském Městě na pozadí úchvatné Stolové hory.

Po velkolepém vítězství Jeana-Erica Vergneho v Hajdarábádu (první vítězství monopostu Gen3 DS E-TENSE FE23) je cílem společnosti DS Automobiles a jejího partnera PENSKE AUTOSPORT dál pokračovat ve zlepšování svého úspěchu dosaženém od začátku sezony.

Tým DS PENSKE je odhodlán dosáhnout dalšího umístění na stupních vítězů, a proto se intenzivně věnoval přípravě, aby zlepšil nastavení vozu DS E-TENSE FE23 a doladil svou závodní strategii.

Nejsilnější devizou týmu je však výjimečná dvojice jezdců za volanty elektrických monopostů vyvinutých týmem DS Performance, kterými jsou Jean-Éric Vergne, jediný dvojnásobný šampion této disciplíny, a Stoffel Vandoorne, úřadující mistr světa.

Trať v Kapském Městě s dlouhými, hrbolatými zatáčkami a různými typy asfaltu bude pro 11 týmů, které se zúčastní 9. sezóny, nepochybně velkou výzvou

DS Automobiles jako nejzkušenější výrobce na startovním roštu, který doposud získal nejvíce cen, hodlá uspět i v této nové výzvě.

 

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance :

„Vítězství v Hajdarábádu  zvedlo morálku celého týmu a znovu nám ukázalo náš velký potenciál. Hned po tomto obrovkém okamžiku radosti jsme však začali znovu pracovat na zlepšení našich výkonů. Nyní jsme na správné cestě, která nás dovede k našim ambiciózním cílům. V Kapském Městě nás čeká další nová trať, na které určitě rozhodnou schopnosti našich mechaniků, inženýrů a jezdců-šampionů.“

 

Klíčové údaje od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

 

  • 93 závodů
  • 4 vítězné tituly
  • 16 vítězství
  • 45 pódiových umístění
  • 21 pole position

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely nová DS 3, DS 4, nová DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 400 showroomů DS STORE.

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France

a mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Official

PENSKE Autosport

PENSKE AUTOSPORT je americká závodní stáj, kterou v roce 2007 založil Jay Penske. Tým sídlí v Los Angeles v Kalifornii, která je největším trhem s elektromobily na světě.

Po mnoha úspěšných letech závodění v IndyCar (2007–2014) se tým s nadšením pustil do přechodu na elektromobilitu a stal se jedním ze zakládajících týmů mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Mottem týmu je latinská věta „E Pluribus Unum“, tedy „V jednotě je síla“.