Druhá etapa Rally Dakar, z důvodu deště, byla pro kategorii Classic ZRUŠENA

Déšť, mokro, bahno, leje! A tak byla dnešní etapa pro kategorii Classic pořadateli zrušena.I přesto museli závodníci absolvovat přejezd v délce 650 km do dalšího bivaku .

 

„Dnes měla být maratonská etapa. Ráno jsme odstartovali do přejezdu, kde jsme jeli na start měřeného úseku. Ale tam nás pořadatelé sešikovali do 15 čelných grup a jeli jsme jako kachničky za sebou do bivaku. Bohužel, náš Samurai není schopný na silnici stíhat nadupaná auta, tak jsme byli nuceni jet sami s dalšími čtyřmi pomalejšími auty. Naštěstí nás dohnal pořadatel a ten nás pomalé odvedl zvlášť,“ popisuje nepříjemnosti dnešního dne Ollie Roučková.

Suzuki Samurai s pilotkou Ollie Roučkovou měli strávit dnešní večer bez asistence, stejně jako ostatní, a auto si opravit s navigátorem sami. Kvůli dešti a zaplavenému bivaku organizátoři cíl, bez asistence, změnili a povolili týmovou pomoc.

 

„Naštěstí to vypadá, že kromě rutinní prohlídky budeme vyměňovat jen baterii ,“ doplňuje navigátor Robert.

Závodní kategorie jsou v cíli 2. etapy. Michek si polepšil

Motocyklový jezdec Martin Michek zajel ve druhé etapě Rallye Dakar jedenáctý čas a v průběžném pořadí se posunul na 23. místo. V čele je nově Brit Sam Sunderland, který byl v pondělí druhý. Nejrychlejšího času na 338 km dlouhém měřeném úseku mezi Háilem a Artavíjí dosáhl Joan Barreda ze Španělska. Dosavadní lídr Daniel Sanders z Austrálie ztratil téměř 25 minut.

Nejlepším Čechem v kategorii je i nadále Jan Brabec, který byl 24. a průběžně je o čtyři příčky výše. Milan Engel je zatím 31. a druhý v kategorii Original by Motul vypsané pro jezdce bez asistence

foto Martin Michek

Výsledky a další informace

Foto: CZech Samurais a Dakar Rallye

Skvělý český úvod na Dakaru. Nejlepší z Čechů Prokop dojel na třetím místě