Dálnici D2 uzavřela ráno po 8. hodině nehoda kamionu a vozu silničářů s fatálním koncem

Dálnici D2 uzavřela ráno po 8. hodině nehoda kamionu a vozu silničářů, řidič nákladního auta zraněním podlehl, řidič vozu údržby utrpěl lehčí zranění hrudníku. Dálnice je v místě nehody zavřená, vozy jezdí v obou směrech přes odpočívadla

Policie ČR :

Od 28.5.2021 08:25 do 12:30; D2 – 55.7-56.2km na trase Brno – Lanžhot; Dálnice neprůjezdná, provoz veden v obou směrech přes odpočívku (BČS) na km 56.; nehoda nákladního vozidla; vozovka uzavřena v obou směrech; probíhají záchranné a vyprošťovací práce; Havárie NA, se zraněním, zásah složek IZS.

Smutnou službu dnes měli jihomoravští cizinečtí policisté. Při kontrole nelegální migrace se kolem půl deváté ráno několik desítek metrů od jejich stanoviště srazil zahraniční kamion s vozidlem silničářů. Policisté urychleně svedli auta na objízdnou trasu a zároveň spěchali na pomoc zaklíněnému řidiči. S dostupnou výbavou se snažili vypáčit dveře kabiny a dostat se tak ke zraněnému muži. Jejich snahu po deseti minutách znásobili hasiči i záchranáři. Řidič však svým zraněním přes poskytnutou péči na místě podlehl. Příčina nehody je v šetření. Na silnicích buďte opatrní a věnujte pozornost situaci v provozu.

mjr. Pavel Šváb, 28.05.2021

„Zpomal, dokud není skutečně pozdě“. Startuje nová preventivní kampaň BESIPu