Dakar 2023: 4. etapa 4. ledna Háil – Háil – Roučková dnes nejlepší z českých posádek v kategorii Classic 

Ti, co jeli Rallye Dakar minulý rok, tak dobře znají hornatou krajinu severní části Saúdské Arábie. Chladné počasí zalézalo pod nehty už od časného rána. A i letos jisto jistě přispělo ke kontrastům dakarské trasy. Obě posádky CZech Samurais, dnes poskočily o pár míst dopředu. Ondřej Martinec s Toyotou stále patří k nejrychlejším Čechům v kategorii Classic. 

„Etapa vcelku krátká, jednoduchá, bez větších nástrah. Bohužel se nám dnes podařilo utrhnout pancíř pod nádrží, kde jsme přímo v erzetě strávili 10 minut opravou. Penalizace přišla záhy, ale i tak jsme poskočili v celkovém pořadí na 52. místo. Baví nás to a jedeme dál,” s úsměvem sděluje řidič Toyoty Ondřej Martinec

Ollie Roučková dodala: „Až jsem překvapená, jak nám to dneska šlo. Samík chytil druhý dech a navigátor na mě furt řval ať uberu plyn, že jsme moc rychlý. Prý jsme dnes 38. v etapě! Jestli je to opravdu tak, je to neskutečný výkon, hlavně navigátora!”

Mechanici na Dakaru Classic: Co všechno dělají a jaký je jejich běžný den?

Češi vládnou Dakaru:

– Martin Macík triumfoval v kategorii kamionů, když o devět minut porazil Mitchela van den Brinka. – – Jako třetí dojel Aleš Loprais, jenž se vrátil do průběžného vedení.

– Motocyklista Martin Michek skončil 14. a stejná pozice mu patří také celkově.

– Martin Prokop je ve třídě aut devátý.

Foto: Petr Šedivý