Dakar 2023: 3. etapa 3. ledna – Trasa z Úly do Háilu pro velkou vodu, bouřku a kroupy byla zrušena. Buggyny plavaly

Včera měli závodníci Dakaru zažít jednu z nejkrásnějších etap z celé rallye. Dá se říct, že napříč kategoriemi tato etapa měla dost dobrý potenciál otřást celkovým pořadím. Pořadatele závodu přinutily ale zhoršující se povětrnostní podmínky dnešní program předčasně ukončit, nebyli totiž schopni zaručit bezpečnost závodníků na trati. Část motorkářů dojela až do cíle, automobily a kamiony byly zastaveny na 378. kilometru a pro kategorii Klasik byla etapa zcela zrušena.

„Je to velká škoda, naše obě dvě posádky ukázaly, že jim bahno a kamení sedí. A tak jako jedny z mála dokončily obě erzety,“ litovali mechanici týmu CZech Samurai předčasného ukončení etapy.

 

Samurai sice odnesl boj s vodním tokem utrženou paknou, která drží tlumič. Naštěstí se tlumiči nic nestalo. Lisťáky zasuplovaly absenci tlumiče a druhou velmi těžkou etapu posádka dokončila mezi rychlejšími H jedničkami a daleko před Citronama a Pandama. V bivaku mechanici prasklý komponent vyměnili a zítra se jede dál.

Toyota dojela dnes bez škrábnutí

 

Ollie Roučková: „Že budeme dnes jezdit ponořený ve vodě po okna v trialových pasážích, bych ani ve snu nevymyslela. Ale po pravdě mně tahle charakteristika těžké rallye sedí víc než rychlostní. Je velká škoda, že nám pořadatelé celý den zrušili.”

 

 

Foto: Petr Sedivy_Photography