Čtyřlístkománie na radnici Prahy 12

U příležitosti významného životního jubilea autora Čtyřlístku Jaroslava Němečka připravila Praha 12 ve spolupráci s nakladatelstvím Čtyřlístek výstavu Čtyřlístkománie. Slavnostní vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 14. února od 16 hodin. Pozvání přijal Jaroslav Němeček s manželkou a budou přítomny také postavičky oblíbeného komiksu – Fifinka, Myšpulín, Bobík, Pinďa a Kazimír Zádrhel.

„Postavičky Čtyřlístku nás doprovází mnohá desetiletí a jsem rád, že zanechaly stopu i u nás v Modřanech. Sám rád vzpomínám na dětství, kdy jsme měli doma uložené starší výtisky, a jak jsem se nemohl dočkat nového vydání. Vždy jsem se k příběhům Čtyřlístku vracel ve chvílích nemoci nebo volna. Dokázaly mi zpříjemnit každou chvilku a některé ‚hlášky‘ si pamatuji dodnes. O to větší bylo moje překvapení, když jsem se před několika lety, v muzeu Čtyřlístku v Doksech, dozvěděl, že pro jejich dům byl předlohou autorův rodný domek v Modřanech,“ uvádí starosta Vojtěch Kos.

Výstavu Čtyřlístkománie si mohou návštěvníci radnice Prahy 12 prohlédnout až do 6. března 2024.

Program vernisáže dne 14. 2. 2024:

  • 16:00     zahájení
  • 16:05     vystoupení ZUŠ Voborského
  • 16:15     poděkování a předání pamětního listu autorovi Čtyřlístku Jaroslavu Němečkovi (předávají starosta Vojtěch Kos a radní pro kulturu a sport Michaela Černá), předání slova p. Němečkovi
  • 16:25     vystoupení ZUŠ Voborského
  • 16:35     autogramiáda Jaroslava Němečka
  • 17:00     promítání filmu Velké dobrodružství Čtyřlístku v multifunkčním sále radnice