České premiéry na stánku EvoBus na 11. ročníku veletrhu autobusů a hromadné dopravy Czechbus 2022

Společnost EvoBus Česká republika s.r.o. přiváží na 11. ročník veletrhu autobusů a hromadné dopravy Czechbus několik novinek, které mají v Česku exkluzivní premiéru. Návštěvníci tak mohou na stánku seznámit s novou generací prémiových zájezdových autobusů Setra TopClass a ComfortClass a na venkovní ploše vidět nízkoemisní autobusy Mercedes-Benz Intouro K hybrid a Mercedes-Benz Conecto hybrid.

Nová generace autobusů Setra ComfortClass a TopClass

 

Tento prvotřídní koncept autobusu splňuje maximální požadavky z hlediska úspornosti, bezpečnosti i flexibility. Modely HD třídy ComfortClass se vyznačují zejména velmi širokým spektrem variant. Pomocí nich lze dokonale realizovat téměř jakýkoli model podnikání.

Exkluzivní modely HDH třídy TopClass pozvedají zájezdy autobusem na zcela novou úroveň. Maximální pohodlí na dlouhých trasách, individuální luxus a technická jedinečnost dělají z těchto autobusů skutečný požitek z cestování.

Úžasný vzhled a nejnovější asistenční systémy dělají z nové generace zájezdových autobusů Setra vlajkovou loď každého vozového parku.

Elektromobilita má spoustu tváří: Mercedes-Benz Intouro K hybrid

V linkové a zájezdové dopravě sází společnost Daimler Buses při přechodu k elektromobilitě na autobus Mercedes-Benz Intouro K s hybridním modulem pro další snižování již tak nízké spotřeby pohonných hmot.

Hybridní modul je k dodání pro všechny dvounápravové modely s automatickou převodovkou s hydrodynamickým měničem točivého momentu z velké řady Intouro.

Mercedes-Benz Intouro hybrid s doplňkovým elektromotorem pracuje ve fázi brzdění a v decelerační fázi autobusu jako generátor. Proměňuje tak brzdnou energii na elektrický proud. Tento proud se ukládá a pohání elektromotor při podpoře spalovacího motoru, zejména při rozjíždění, ale také při akceleraci a ve volnoběhu.

Lehké posílení u volnoběžných otáček způsobené elektromotorem navíc zlepšuje účinnost spalovacího motoru. To vše dohromady se pak promítá do výrazného snížení spotřeby pohonných hmot. U Intoura je výrazné zejména v městské a příměstské dopravě při neustálém střídání plynu a brzdy, a činí zde až pět procent.

Nové hybridní modely nabízejí úspory s každým zastavením.

Mercedes-Benz – Überlandbusse – Intouro K – Intouro hybrid – Frontansicht 45° – Beifahrerseite

OTEVÍRACÍ DOBA – 11. ročník veletrhu autobusů a hromadné dopravy Czechbus 2022

22. – 24. 11. 2022

ÚTERÝ             9.00 – 17.00 hod.

STŘEDA           9.00 – 17.00 hod.

ČTVRTEK        9.00 – 16.00 hod.

V ÚTERÝ 22.11.2022 NEBUDE UMOŽNĚN VSTUP ŠKOLNÍM SKUPINÁM