Ugo očista – první den se šťávami

UGO očista – První čisté dny před očistou uplynuly a přišel první den na šťávách.

UGO očista – Vyzvednutí sady na tři dny

Objednali jsme si sadu šťáv na tři dny, abychom pro očisti využili víkend. Sada obsahuje na každý den čtyři 500 ml lahvičky snídaně, oběd, večeře dezert, a ještě k tomu na každý den dvě menší svačinové 250 ml lahvičky. Lahvičky byly přehledně popsány a zabaleny do různobarevných plochých krabic samostatně pro každý den očisty.  Součástí sady byla také krabička detoxikačního čaje Leros Natur Detox s vilkakorou. Vilkakora je rostlina, která pochází z amazonských pralesů, a společně s kopřivovou natí přispívá ke správné funkci imunitního systému. Další bylinné složky v čaji podporují trávení (smetanka lékařská, máta peprná, skořice) a vylučování (kopřiva, vřes).

UGO očista – balení šťáv na první den

Přestože balení bylo v nízkých krabicích, na první pohled ne příliš velkých krabicích, jejich váha byla nezanedbatelná, proto jsme byli rádi, že jsme je odváželi autem. Protože šťávy nejsou pasterované, je třeba je uchovávat v chladu. Proto jsme lahvičky hned po příjezdu domů uložili do ledničky. Abychom nemuseli dlouho vybírat, která lahvička je pro ten, který chod určena, naskládali jsme šťávy podle jednotlivých dní na každý den jedna polička v ledničce.

Ugo očista
Ugo očista

Jídelníček prvního dne šťáv

Den jsme začali snídaní, kterou tvořila šťáva z mrkve, pomeranče a zázvoru. K dopolední přesnídávce jsme si vybrali menší lahvičku osahující špenát, jablko, citron a mátu. Když přišel čas oběda, byla na jídelním lístku šťáva z kapusty, okurky, petržele a jablka a my jsme ocenili vyváženost chutí, kdy u ovocných šťáv nepřevažovala pouze ovocná chuť, která bývá převážně mírně kyselá. Odpolední svačina sestávala ze šťávy z mrkve, jablka, pomeranče a zázvoru. Den se šťávami rychle ubíhal, a najednou byla na řadě večeře. Tou byla šťáva z okurky, pomeranče, polníčku a máty. Protože páteční večer byl dlouhý, a i po večeři nám vyhládlo, byli jsme rádi, když v první poličce zůstala ještě lahvička s dezertem. Dnešní zákusek obsahoval kopřivový výluh, bílé hroznové víno  citron a jablko.

UGO očista – sada šťáv na tři dny

 

Pocity

Po dobu prvního dne na šťávách jsem se cítila dobře i když byla patrná mírná únava především při fyzické zátěži.  Kromě příjemjného pocitu nepřetíženého zažívání se dostavil další kladný poznatek: při vstupu na váhu číslice na displeji  vykazovaly nižší váhu, než jsem měla před zahájením očisty. Příznivě jsem vnímala střídání pití samotných šťáv detoxikačního čaje. Překvapilo mne, že jsem po celý den neměla hlad, pocit že bych ještě měla něco malého sníst se vůbec nedostavil. Obávala jsem se překyselení žaludku, ale složení šťáv bylo tak vyvážené, že moje obavy byly zbytečné, pocit kyselosti jsem vůbec neměla. Jsem zvědava, jaké kombinace chutí jsou připraveny na zítřek a jaká čísla se po třech dnech očisty objeví na displeji váhy. 

UGO očista
UGO očista