UGO očista – první „čistý“ den po šťávách

UGO očista – sedmý den. Po třech dnech, kdy naše denní menu tvořily šťávy,  se pomalu vracíme z tekuté stravy k běžnému jídlu.

UGO očista – první den po šťávách

Den jsme začali snídaní – plátkem Knäckebrotu s pomazánkou a rajčaty a šálkem zeleného čaje. 

UGO očista – první den po šťávách snídaně

Jako dopolední přesnídávku jsme měli broskvový kompot s hrozinkami.  Obědové menu jsme si vybírali z nabídky přímo v UGO Salaterii. Zvolili jsme zeleninový krém s petrželovým dipem a salát s grilovaným kozím sýrem, medem, restovanou řepou, rukolou a brusinkami. Překvapilo mne, že po několika dnech očisty jsem vnímala chuť jídla mnohem intenzivněji než dříve, všechny chutě byly mnohem výraznější. Také mne oběd zasytil více než obvykle. Měla jsem pocit, že jsem se i tímto lehkým jídlem mírně přejedla.

UGO očista salát s kozím sýrem a červenou řepou

Zhodnocení UGO Očisty

Tři dny pít jen šťávy je pro mnoho lidí nepochopitelné a jinak tomu nebylo ani u nás. Když jsme se porve rozhodli tuto očistu vyzkoušet, měli jsme z toho strach. Zda vydržíme nejíst pevnou stravu, zda nám nebude špatně a další otázky s vkrádaly do mysli.

Avšak opak byl a je pravdou. Vyvážený obsah látek ve šťávách plně nahrazuje klasickou stravu. za všechny můžeme jmenovat pro nás TOP šťávu:

  • Červené zelí
  • Řepa
  • Jablko
  • Pomeranč
  • Chilli

Takto připravené jídlo formou zelenino ovocných šťáv je chutné a pestré. Pod každou šťávou máte přesný obsah bílkovin, energetická hodnota a další důležité informace.

Chce to jediné naučit se jinak myslet a poslouchat své pocity. Samozřejmě není nutné se trápit i my jsme během těchto tří dní občas neodolali a vzali si třeba knäckebrot či ovoce. To není však na obtíž a není to žádný velký prohřešek.

Každý od očisty čeká různé výsledky. Někdo redukci váhy, někdo očištění těla a jiný jen změnu stravovaní. Na každém z nás záleží, jak si vyhodnotíme výsledek. Za nás je to vždy, a to dvakrát za rok pohodový čas pro naše těla a trávicí soustavu. Máme pak lepší start do zimy či léta.

Proto jsem zcela vynechala odpolední svačinu. Užívala jsem si wellness – plavání v bazénu a saunu. Příjemně jsem si odpočinula.  Po návratu domů jsem k večeři připravila rýži s dušenými rajčaty a zelenou paprikou. Pitný režim jsem doplňovala zeleným čajem a vodou. Po prvním „čistém dni“ jsem se cítila odpočinutá.