Tiskárna HP Laser Jet Tank pro neomezený tisk

Do naší redakce jsme dostali k testu tiskárnu od renomovaného výrobce HP. Jedná se o první laserovou tiskárnu s možností doplňování toneru. Tento systém umožňuje pohodový tisk s neomezeným množstvím stránek díky tomu, že můžeme plynule doplňovat pomocí tankového systému.

Instalace a nastavení v pracovním prostředí

Instalaci můžeme provést několika způsoby. V současné době je preferovaná instalace pomocí chytrého mobilního zařízení, a to právě tato tiskárna umožňuje. Navíc její připojení je možné do LAN sítě, WIFI sítě i USB kabelem. Díky propracovanosti softwaru společnosti Hewlett Packard instalace proběhla úspěšně a během testu jsme vyzkoušeli všechny možnosti připojení. Pro menší kancelář nebo domácnost, která disponuje LAN sítí doporučujeme toto připojení. Na druhé straně připojení do WIFI sítě nám poskytne neomezenou možnost tisknutí z mobilních zařízení.

Zkušenosti s provozem

Tiskárna poskytuje neomezené varianty tisku i skenování.

  • oboustranný tisk
  • Rychlost tisku až 22 stran/min
  • Tiskové rozlišení max. 600 x 600 DPI
  • Pro tisk ve formátu A4, A5 a A6
  • Vstupní zásobník tiskárny HP LaserJet Tank má místo na 250 listů
  • Skenování obou stran současně
  • Tisk je možný přes službu Google Print
  • Umí tisknout obálky ve formátu B5, DL, B6 a C5

Velkou výhodou především pro malé kanceláře je u této tiskárny možný provoz bez počítače. Kopírování, skenování, a to jak z horního podavače papíru, tak z klasického skenneru. Jednoduše vložíme velké množství dokumentů a můžeme je kopírovat, skenovat či ukládat do jakéhokoliv zařízení.

Další velkou výhodou je oboustranný tisk, který umí tato tiskárna sama, kdy listy obrací aniž bychom museli do tohoto procesu zasahovat. Další z funkcí, kterou jsme vyzkoušeli a využili je možnost vzdáleného tisku. Například, pokud se změní jízdní řád autobusu či vlaku a chceme tuto skutečnost zadokumentovat, stačí vyfotit mobilním telefonem a o tuto fotografii on-line vytisknou na tiskárně. Při návratu domů nás čeká informace, na kterou bychom mohli během celého dne zapomenout. Výhodou u této tiskárny je rychlý tisk, který dokáže i velice věrně vytisknout fotografie v černobílém provedení, skenování dokumentů také probíhá v rychlém rytmu a pokud v době s důrazem na ekonomiku provozu a environmentální přístup dokážeme ekonomicky tisknout, vydrží nám tato tiskárna po mnoho let, kdy nebudeme muset jen občas doplnit toner.

Naše spokojenost s tímto zařízením a test, který obsahoval vytištění více než 500 listů byla velká a vidíme její velkou budoucnost při využití v malých kancelářích a v domácnostech. A to také z toho důvodu, že pro mnoho uživatelů bylo traumatem laserových tonerů. Zde dochází pouze k doplnění náplně, což je jednoduchá záležitost srovnatelná s vymáčknutím tuby zubní pasty.

Samozřejmě se při testu objevily také některé maličkosti, jako při zaregistrování tiskárny do WIFI sítě nám záhadně zmizely ostatní přístroje vysavač a pračka, avšak po resetu routeru se vše vrátilo k normálu. Je důležité při instalaci v kancelářích zohlednit zařízení, která jsou již připojena na WIFI síti.

Závěrečné zhodnocení

Tiskárna HP Laser Jet Tank je primárně určena do malých a středních firem a kanceláři a aktivně tisknoucích domácností. Díky letité zkušenosti společnosti Hewlett Packard s tiskem, jsme dostali vysoce kvalitní tiskárnu, která převyšuje konkurenty ve své třídě a pokud si odmyslíme její velikost, máme dojem, že máme vysoce profesionální tiskárnu určenou právě pro všestranné použití.

Na závěr musíme konstatovat naprostou spokojenost a to, co jsme od tiskárny očekávali, nám poskytla a ještě mnoho navíc, co pro nás bylo bonusem. Jediné, co nám chyběl byl barevný tisk, protože na této tiskárně můžeme tisknout pouze monochromaticky. Proto je nutné ji kombinovat s některou s inkoustových tiskáren pro tisk fotografií a barevných dokumentů. Což v portfoliu Hewlett Packard nalezneme řadu takových výrobků. Tiskárnu tedy vřele doporučujeme a věříme v její budoucnost.

 

Více informací naleznete ZDE