Rozhovor s účastníky XII. řady StarDance Darjou Pavlovičovou a Dominikem Vodičkou

Po jednom ze soutěžních večerů XII. řady StarDance  jsme požádali Darju Pavlovičovou a Dominika Vodičku o krátký rozhovor.

Darja Pavlovičová Foto: Cysnews

Jaký jste měla pocit, když jste se dozvěděla, že budete tančit ve StarDance?

D.P.: Když jsem byla oslovena, že budu tančit ve StarDance, tak to pro mne bylo velké překvapení, protože jsem to nečekala a vůbec by mne nenapadlo, že mi taková nabídka někdy přijde. Z počátku jsem si to potřebovala promyslet, nebyla jsem si jistá, ale nyní jsem čím dál více ráda, že tady jsem. Je to pro mne strašně krásné období.

Co pro Vás bylo překvapení, když jste do této soutěže přišla, co jste tady neočekávala?

D.P.: Úplně všechno je tady pro mne nové: lidi, přístup, obecně i bourání svých osobních hranic co se výrazovosti a tance týče.

Zeptám se ještě Dominika, jaký tanec vám při tréninku šel nejlépe a který jste naopak museli nejvíce pilovat?

D.V.: Tak já jsem mám velkou radost, že se nám tento tanec povedl a že nám vyšel, protože to byl takový experiment, jestli riskovat se vyplatí a jsem moc rád, že se to vyplatilo, protože ta samba byla atypická. Že jsme v úvodu použili trochu temnější téma, které se potom změnilo a úplně obrátilo, a jsem rád, že to snad pochopil i divák i porotce a dopadlo to takhle dobře.

Co u Darji nejvíce oceňujete při tréninku?

D.V.: Já velmi oceňuji, že Darja je velký dříč. Doho jsem se zpočátku nejvíce obával, že Darja bude taková….. jak to jen říci …. že nebude „makavá“ ale opak je pravdou.I když ji něco bolí, tak do toho jde a překoná to i když se necítí stoprocentní, jde do toho. To je u sportu strašně moc důležité a toho si u ní velice vážím.

Se kterým Vaším tancem jste byli bez ohledu na hodnocení poroty nejvíce spokojeni, který se Vám nejvíce povedl?

D.V.: Ono to zraje, já každé kolo vnímám, jak se Darja uvolňuje a zlepšuje , takže je přirozené, že to kolo, které jsme právě odtančili je to nejlepší. To by muselo jedině dojít k nějakému „kiksu“, že bychom tanec pokazili, ale obecně vždycky je to to poslední kolo.

Děkuji Vám za rozhovor.

 

Foto: Cysnews
Darja Pavlovičová a Dominik Vodička Foto: Cysnews

 

Darja Pavlovičová Foto: Cysnews
Foto: Česká televize, StarDance XII, foto Mikuláš Křepelka
Foto: Česká televize, StarDance XII, foto Mikuláš Křepelka

 

Foto: Cysnews

Darja Pavlovičová

Studovala herectví na Pražské konzervatoři. V roce 2018 získala cenu pro nejlepší herečku v rámci 48 Hour Film Project za roli Jany v krátkometrážním filmu Penta Z. O dva roky později získala cenu na Trinity Film Festival. V roce 2020 ztvárnila hlavní roli princezny Hanky v televizní pohádce O léčivé vodě. O rok později se objevila v menších rolích v seriálech Kukačky a Zločiny Velké Prahy. V roce 2021 se též objeví v pohádce Juraje Jakubiska, Perinbaba a dva světy. Věnuje se i divadelnímu herectví, objevila se například v inscenacích Jeskyně slov a Sibiřská výchova v pražském Divadle X10.

Dominik Vodička

Dominik Vodička je český sportovní a divadelní tanečník, choreograf a trenér. Je zakladatelem komunity Tanec s láskou a bývalým sólistou Pražského komorního baletu.

S tancem začal v šesti letech v malém klubu KTS Příbram. V roce 2008 začal tančit v Praze v tanečním klubu Maestro u manželů Bartuňkových. Ve svých čtrnácti letech nastoupil na konzervatoř Taneční centrum Praha, kterou úspěšně zakončil v roce 2017 s absolutoriem. Během studií působil ve školních souborech TCP Baby Balet Praha a Balet Praha Junior.

Je čtyřnásobným vicemistrem České republiky v latinskoamerických a standardních tancích. V letech 2011 a 2016 se účastnil Mistrovství světa v latinskoamerických tancích. Od roku 2003 je členem Českého svazu tanečního sportu a v letech 2013-2017 byl členem Národního týmu a Sportovního centra mládeže.

V květnu 2017 dostal angažmá v Pražském komorního baletu a v červenci 2017 se stal sólistou. V roce 2018 založil komunitu Tanec s láskou, která je složena pouze z amaterkých nadšenců a společně natáčejí taneční projekty. V roce 2019 vyhrál Cenu Thálie (v kategorii Tanec a pohybové divadlo – muži) za roli Muže v inscenaci Petra Zusky Kytice. V zimě roku 2019 vyhrál ve dvojici s herečkou Veronikou Khek Kubařovou desátou řadu soutěže StarDance …když hvězdy tančí. V jedenácté řadě StarDance …když hvězdy tančí. (2021) tančil se zpěvačkou Terezou Černochovou, pár vypadl v osmém dílu a umístil se na čtvrtém místě.

Zdroj: Wikipedie

 

Výsledky Stardance 2023